Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Rekenen, wordt allengs lastiger

Rekenen, zoals vroeger wordt allang geen rekenles meer genoemd en valt daardoor niet meer automatisch onder de noemer: we hebben rekenles, want nú wordt er gerekend met een machine, ofwel een calculator. Makkelijk? Natuurlijk wel, maar ik hoor in gedachten nog het opdreunen van de tafels.

Rekenen is blijkbaar geen vanzelfsprekendheid meer, met moeite hoor je de kinderen nog tafels leren.

Dat rekenen best lastig is dat bleek vanmorgen maar weer want er waren dekbedhoezen in de aanbieding en daar wilde - en moest ik even op af, want € 8.99 is dan best een leuk koopje. En zo bleef eega buiten wachten en toog ik het Kruidvat in.

De hoezen snel gevonden, hartstikke leuke ook nog en ik sta met twee stellen bij de kassa, die voor vier hoezen € 47.00 aangeeft, tja en snel gerekend klopt dat dus eventjes helemaal niet. Dan komt er een man met een spannend apparaatje in zijn handen, zegt eerst, U heeft twee verschillende maten? Kijk zegt ie: wijzend op de verpakking, deze is 60-70 en die daar is 140-200? Ik zeg natuurlijk hoor, maar die kleine maat hè, meneer, dat zijn dus de SLOPEN die erbij horen?

Hij krijgt een kleur als ook de dame aan de kassa het beaamt, dan gaat ie met het apparaatje over de andere twee hoezen en zegt: deze zijn verschillend van print! Ik zeg, nou meneer, dan moet U toch iets beter kijken, het zijn twee identieke exemplaren, als u die ene even omdraait, ziet U het vanzelf.

Dan blijkt dat er op de ene hoes een prijsje zit van € 19 en de ander op de aanbieding en weet je; als ik op mijn strepen was gaan staan ( het was ook een streepjeshoes) dan had ik hier nu twee complete stellen gehad, maar ik was al denk ik zo, niet de meest makkelijke klant, dus hield het bij het ene stel...maar dat rekenen, toch blijft het jammer dat hoofdrekenen niet meer uit het hoofd gedaan wordt, want het is dat het bedrag voor mij niet klopt, tenslotte is vier maal negen 36 en geen 47, maar die man, die had geen beste ochtend....

Toch grappig, een dekbedhoes van 60-70 cm...en dan niet weten dat dát om een kussensloop gaat....

Schrijver: An Terlouw, 11 mei 2016


Geplaatst in de categorie: school

3.0 met 3 stemmen 87Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)