Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

dood van een hond

Het gaat niet leuk zijn, dit verhaal...Maar ik schrijf het toch van me af, en wie weet kan ik nog een andere hond redden met dit relaas.
Een mooie beige mannelijke border collie, fier rechtop lopend, en luisterend (nou ja, soms) naar de naam Milow, daar gaat dit verhaal over.
Een a-typische bordercollie,want hij ging op de loop voor een geitje,en van schapen had hij ook schrik. Voor de rest was hij een self cleaning dog, want dat had hij gezien van Snorkel de poes. Die maakte zich ook zuiver met zijn tong, dus deed Milow dat ook na. Zijn witte plekken waren zo zuiver, als waren ze met Dash gewassen.Maar hij veranderde helemaal als hij een waterslang hoorde, of een tuinsproeier. Hij blééf erachteraan rennen als een bezetene.
Gisteravond bedacht ik me om het grasveld te besproeien, en natuurlijk was hij een en al aandacht. Ik zette de tuinsproeier aan om half acht, en verplaatste regelmatig de sproeier. Om tien na negen was Milow nog steeds aan 't rennen, toen ik 'm eindelijk uitzette. De hond was helemaal verhit, moest overgeven en het ging van kwaad naar erger. Om 11 uur heb ik een dierenarts gebeld, waar ik nog terecht kon. Om half twaalf is hij gestorven.
Vocht op de longen, en blijkbaar zichzelf compleet uitgeput.
Natuurlijk voel ik veel wroeging omdat ik simpel de kraan eerder had kunnen dichtdraaien... Een kerngezonde hond van drie jaar, heb ik zichzelf laten doodrennen... Ik slaap er niet meer van, en verwijt mezelf honderd keer, maar ik kan de klok niet terugdraaien...

Schrijver: frans, 27 juli 2016


Geplaatst in de categorie: dieren

3.0 met 1 stemmen 83Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
30 juli 2016
Echt?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)