Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Vriendschap.

Op de internationale dag van de vriendschap vind ik, moet het er toch maar eens van komen, een soort van ode aan de vriendschap, de vriendschap met jou. Ik hoef je naam niet in te vullen, je leest me regelmatig en zult bij het lezen meteen zien: verroest, ze bedoelt mij. Dat klopt. Ik bedoel Jou. Omdat je er altijd bent, als ik je wat vraag, omdat je altijd antwoord geeft, als ik je app, omdat je terugmailt, als ik je een mail stuur: omdat je me belt als ik een boodschap inspreek op je voicemail.

Op de internationale dag van de vriendschap schrijf ik dit voor jou, geen vraag is te gek, geen probleem te groot (of te klein), geen traan te nat, je bent er. Je helpt me, altijd, hebt me nog nooit laten zitten. En andersom is dat hetzelfde, al heb je mij minder nodig dan ik jou, maar het gaat niet om de hoeveelheid, nee, het gaat om het besef, dat vriendschap geen eisen stelt.

Zolang als wij elkaar kennen, zolang is die band er ook, en weet je: als we uit dit leven zijn gehaald, weet ik zeker dat we boven verder gaan. Oke, zonder mail, app en sms, zonder voicemail of dat soort digitalisatie, nee, gewoon omdat we weten hoe we bij elkaar moeten komen. Omdat we beseffen dat vriendschap een kostbaar goed is. Omdat we weten dat fouten gemaakt mogen worden en ook, omdat we weten, dat onze vriendschap die al zolang duurt, nooit zal stoppen of verwateren.

Daarom, liefste vriendin, schrijf ik dit vandaag speciaal voor jou, want niet alleen is het vandaag de internationale dag van de vriendschap, nee, daar schrijf ik het niet voor, ik schrijf dit omdat het gewoon moet en je een prachtmens bent. Daarom dank ik je voor je niet aflatende begrip, geduld en vooral liefde.

Dank je wel.

Schrijver: An Terlouw, 20 maart 2017


Geplaatst in de categorie: vriendschap

4.0 met 3 stemmen 111Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)