Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Pop-art

Jaren en jaren geleden, was de mode zwart -wit, men noemde het pop-art, al dan niet aan elkaar geschreven. Alles was zwart-wit, niet alleen de kleding, ook de stromingen werden zwart-wit. Overal werd reclame gemaakt om maar zoveel mogelijk mensen, niet alleen zwart-wit te laten geloven, neen, ook werd iedereen gemotiveerd om zwart wit te denken.

Met als resultaat dat de complete kleding outfit eveneens zwart-wit werd. Programma's waren al zwart wit, immers waren er nog niet zoveel kleurentelevisies? Dus dat de tv meedeed aan popart, was pure winst!

Jassen, truien, broeken, sokken ja zelfs schoenen waren in allerlei patroontjes zwart-wit gedecoreerd en men vond het geweldig! Als je niet van rijke komaf was, ging het nog makkelijker, je verfde je broek, en gooide er later heel subtiel bleekwater overheen. Succes verzekerd!

En nu: nu we niet meer zwart-wit moeten denken, en dat natuurlijk ook niet doen, want immers: daar is geen reden toe toch? Nu komt C&A met de allernieuwste mode: POPART is IN. Het is DE trend van het komend seizoen, het is bij uitstek de ultieme outfit om je deze zomer in te vertonen!

Ach, wie nu zegt, dat er nog steeds geleerd kan worden, van die goeie ouwe tijd en vervolgens met de nek wordt aangekeken, die weet inmiddels beter, want de hoge omes ( of tantes) van de kledingzaak, die moeten welhaast van onze generatie zijn, om met zo'n wereld idee van de jaren '60 de mode van NU te kunnen bepalen!

Popart was IN, en is het nu dus weer, toch jammer dat ik de zwart wit spulletjes heb weggedaan...

Schrijver: An Terlouw, 15 juni 2017


Geplaatst in de categorie: geschiedenis

2.0 met 1 stemmen 979Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)