Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Voorbeeld van liefde

Dichtbij een groot bos heb ik het volgende schouwspel gezien. Vlak bij de ingang van het bos is een tuincentrum. De mij bekende eigenaar woont daar in een villa. Ik zag hem daar wandelen met een aangelijnde herdershond. Toen hij zijn tuinpad opliep liet hij de hond los. Ik begroette de man en wenste hem een fijne dag.

Ik liep vervolgens verder, maar zag ineens, dat de herdershond sluipend en heel langzaam met zijn snuit bijna op de grond verder liep, alsof hij wat rook. Ik bleef staan en zag wat er aan de hand was. Er was namelijk een jonge mus uit zijn nest in de boom, op het tuinpad gevallen, vermoedelijk door een sterke windvlaag.

Het kleine wezentje zat daar stil op de grond en probeerde zijn vleugeltjes uit te slaan, maar daar had het beestje kennelijk nog niet de kracht voor. Het dons zat nog op zijn kopje. De hond liet zijn wijd opengesperde muil met tanden zien. De eigenaar van de hond was naar mij toegelopen en zag het ook allemaal gebeuren en riep zijn hond terug, maar die luisterde niet. Wij zagen een wonder gebeuren.

Plotseling liet moeder mus zich uit de boom vallen vlak voor de snuit van de hond, en begon klaaglijk te piepen en sprong steeds een paar keer op naar de richting van zijn muil. De hond blafte wel, maar deed gelukkig niets. Het was zeer duidelijk, dat moeder mus haar kleintje wilde beschermen.

Het moet toch een beleving zijn geweest voor moeder mus vlak voor z'n kolossaal monster en de moed had haar kind te beschermen. De hond week terug, en was kennelijk geschrokken door de steeds opvliegende moeder tegen zijn snuit. Is dat geen liefde? Liefde is dus sterker dan doodsangst.

Schrijver: kees niesse, 12 Jul. 2017


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 2 stemmen 84Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)