Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ze waren ineens binnen

Het is een lekkere warme zomeravond. De zon was pas onder gegaan. Schitterend was nog de verlichte noordelijke hemel en haar oranje vederbewolking. Op straat werd het al stil. Henk was in zijn kamer en zat bij het venster naar buiten te kijken. Opeens hoorde hij de deur van buurvrouw Carla opengaan en zag een meisje naar buiten komen. Het was een mooi meisje van ongeveer achttien jaar, slank en blond. Wie zou dat zijn?, dacht hij. Hij zag haar een sigaret opsteken.

Toen zijn vrouw Ingrid een kopje koffie kwam brengen vroeg hij aan haar wie dat meisje was. Ze vertelde, dat het Denise was, de enige dochter van de buurvrouw. Haar moeder was een week op bezoek bij haar moeder in Maastricht. Denise zou die week oppassen en de hond en kat van haar moeder verzorgen.

Ingrid ging weer naar de huiskamer en zette de televisie aan, maar Henk was zo nieuwsgierig, dat hij bij het venster bleef staan. Ook het meisje stond daar nog. Wat was ze mooi. Hij kon zijn ogen niet van haar afhouden. Ze droeg een korte lichtgroene rok, net boven haar knieën en een lichtblauw jumpertje. Had lang blond krullend haar, werkelijk een pracht verschijning. Ineens zag hij een jongeman aan komen lopen, niet veel ouder dan het mooie meisje. Zij maakte aanstalten naar binnen te gaan, maar werd net op tijd aangesproken door de jongeman, knap van uiterlijk en donker achterover gekamd krullend haar.

Hij vroeg haar of ze hem aan een vuurtje kon helpen, want zijn pijp was uitgegaan. Ze antwoordde, dat ze een doosje lucifers zou halen. Intussen was hij bezig de tabak in zijn pijp te stoppen. Daar kwam ze weer aan en reikte hem een doosje lucifers aan. De jongeman deed zijn handelingen zo langzaam mogelijk om maar bij haar te zijn.

''Kom jongeman schiet op met die pijp aansteken en geef mij dat doosje terug.''
Hij reikte haar dat doosje aan en wilde doorlopen en zei haar gedag. Net dat hij verder ging riep ze hem terug en vroeg ze hem of hij trek had in babi pangang met een biertje erbij. Hij volgde haar natuurlijk snel de woning in en de deur ging dicht.

Henk had het allemaal gehoord en gezien. Hij kreeg nog een vers bakkie koffie van zijn vrouw en ze vroeg of Denise al naar binnen was gegaan. Hij zei, dat ze die gozer mee naar binnen had genomen en dat hij het geen zuivere koffie vond. Carla zou dat nooit goed gevonden hebben. Henk en Ingrid gingen even later naar de slaapkamer. Toen ze in bed lagen hoorde Henk het bed van Carla kraken.

Schrijver: kees niesse, 6 augustus 2017


Geplaatst in de categorie: liefde

4.3 met 3 stemmen 136Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 augustus 2017
Ik wil niet al teveel zeggen, Kees, maar je begint nu toch wel vreemde kuren te vertonen. Ik zeg niet dat je aan dementie en Alzheimer lijdt, maar het lijkt er wel verdacht veel op. Bovendien is je seksfixatie vreemde vormen aan het aannemen. Het lijkt op de macabere stuiptrekkingen van een eens zo viriele Casanova. Misschien kun je het beter bij babi pangang en een vat bier houden. Kan immers bevredigend genoeg zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)