Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Krullende regenbogen!

Dinsdag 15 augustus 2017, op vakantie in Zuid-Duitsland brak plotseling een ongelofelijk onweer, noodweer los en vluchtte ik de Rooms-katholieke Kerk "St. Johannes" in Tubingen binnen, om te schuilen waar als in een flits "Krullende regenbogen" aan mijn geest ontsprong!

KRULLENDE REGENBOGEN!

In de pikdonkere kerk, waar mijn ogen op de proef worden gesteld door de helse felle fantastische lichtflitsen, enigszins getemperd door de kleurrijke glas in loodramen en mijn oren na-trommelen van de sterk akoestisch crescenderende enorme donder-onweers-knallen, kniel ik achter een voor mij eveneens geknielde jongeman.

In stil persoonlijk gebed dacht ik aan 'het noodweer' van Jezus Christus, die zo graag 'de beker' aan Hem voorbij had willen zien gaan, maar niet anders kon, dan sterven maar door zijn opstanding 'Christus Triomphator' werd en is!

'Christus Triomphator' siert de grafsteen van mijn ouders Gerrit en Phina Krediet- van den Bos op de begraafplaats 'Oud-Kralingen' te Rotterdam, waar beiden hoopvol wachten tot Hij wederkomt.Dan zullen de graven zich openen en zal het voor Hem en hen echt volledig volbracht zijn.

De knielende jongeman voor me stond op een keek me glimlachend aan.Ik, nog geknield, glimlachte terug.Toen als 'bij donderslag bij heldere hemel' keken we elkaar staande doordringend aan en verlieten samen schuifelend de kerk, elkanders handen zoekend.

Toen we 'hand in hand' en met 'blijdschap en blijfschap' de stoeptreden van de kerk afliepen, lichtte, luchtte, klaarde het weer enorm op en genoten de jongeman en ik intens liefdevol van dubbele kleurrijke regenbogen, welke zich krulden tot versmolten harten!

Schrijver: Jean Fermate
Inzender: Jan Jacob Krediet, 4 september 2017


Geplaatst in de categorie: liefde

4.0 met 1 stemmen 168Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)