Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Droom over een ruimtereis

Vannacht heb ik raar gedroomd. Ik las in een reclameblad een advertentie, waarin een man en een vrouw gevraagd werden een ruimtereis te willen ondernemen naar de planeet Mercurius. De hele onderneming zou ongeveer vijftien jaar duren, maar voor de voedselvoorziening zou een kleine supermarkt in het ruimtevaartuig aanwezig zijn. Het voedsel en drank zou door bestralingen langdurig goed blijven in speciaal daarvoor bestemde ruimten. Ik dacht dat is weer wat anders dan het saaie leven wat ik nu heb en weg van al die ellende op aarde. Zou weelderige Alie mee willen met mij? Ik belde haar op.

Ze was direct enthousiast. De NASA had jarenlang gepoogd deelnemers te vinden, maar altijd zonder resultaat, dus waren ze overrompeld, dat ze nu twee mensen hadden die het grote avontuur wilden ondernemen ten behoeve van de wetenschap. We zouden opgeroepen worden voor een medische keuring en als die verantwoord was kregen we een opleiding in het bedienen van de instrumenten. Een daarvoor opgeleide arts van de NASA zou overkomen uit de Verenigde Staten om ons te keuren. De opleiding zou plaatsvinden in Lutjebroek, waar ook het ruimtevaart toestel zou vertrekken.

Wat waren we blij, dat we de aarde konden verlaten. Ondanks het gebruik van mijn scootmobiel en rollator kwam ik glansrijk door de keuring heen. Alie mankeerde niets en de opleiding duurde maar veertien dagen. De jonge arts die krom liep van de reuma vond mijn leeftijd van 85 jaar een probleem, maar hij instrueerde haar hoe ze mij met pillen en poeders op de been kon houden. Mocht ik toch de moord steken dan mag ze mij opbergen in een vacuüm kist of door een luik de ruimte in schuiven, waarin ik door de hitte van de zon gecremeerd zou worden.

In de opleiding leerden we, dat de planeet Mercurius het dichtst bij de zon komt. Het ruimteschip heeft een zeer dikke huid van uitstekende materialen die de grote verschillen in temperatuur ons kan beschermen. Van de zon moeten we niet schrikken, want die zal drie keer zo groot zijn als die wij op de aarde zien. Opeens werd ik wakker van de huisbel. Nog vermoeid kwam ik mijn bed uit en strompelde naar de huisdeur, die ik langzaam opende. Weelderige Alie stond voor de deur en ze begroette mij met knuffels en zoentjes. Wat was ik blij, dat het maar een droom was van die ruimtereis.

Schrijver: kees niesse, 4 september 2017


Geplaatst in de categorie: reizen

4.5 met 2 stemmen 711Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)