Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Cabaretspeech Galakoor: 'Toonrede door Prinses Beatrix'

TOONREDE

Leden van het Galakoor, in het spectrum van (on)mogelijkheden heeft u leden van het Galakoor de afgelopen vier jaar een enorme bouche gegeven, zeg maar stoot aan de emancipatie van lesbisch en homoseksueel zingen en alle afgeleide vormen daarvan.

Het heeft mij als uw onvervalste heteroseksuele voormalige vorstin, voorkomend uit een tussendoortje van wijlen mijn vader Bernhard met wijlen mijn moeder Juliana door uw klanken en kleuren enorm geinspireerd in de veelkleurigheid van uw regenboogvlag welke de pluriforme seksuele diversiteit vertegenwoordigd van de inwoners van ons Koninkrijk!

Dat mijn schoondochter Maxima daar een bijdrage, zeg maar een stoot aan heeft gegeven staat onlosmakelijk historisch vast en mijn stevige zoon Koning Willem Alexander de eerste had een duwtje nodig, maar beschouwt zijn bezoek aan het 70 jarig vierend C.O.C., bij god ik weet niet waar het voorstaat, als het meest kleurrijke van zijn kortstondig koningschap en op 'de Horsten' wordt ook nu elke dag door de meisjes, de prinsesjes de regenboogvlag gehesen.

Er is door u leden van het Galakoor een andere wind gaan waaien, van er is niets verandert naar er is iets verandert, wat mijn familie en ook onze regering hoe rechts of links dan ook, geen enkele moeite zal hebben als ook onze Kroonprinses, onze prinses van oranje een meisjesmaatje aan de haak weet te slaan, die zolang het duurt de titel prinses-gemalin zal dragen met als portefeille het LHTBIA erfgoed!!

U heeft uw verdiensten in de meest belangrijke mate te danken aan uw dirigent, ik zeg bewust niet dirigente, wat dat zou afdingen aan haar mankrachtig optreden, voor- en overkomen, maar eveneens haar niet aflatende wijze van studeren, waarbij het potlood, hoort u pot..lood, maar laat ik de anderen ook niet vergeten het poot..lood doorslaggevend was in het efficiente van instuderingstijdswinning, want zij Yt Nicolai zei altijd het zelfde, bedoelde hetzelfde en was en zal die enorme potente persoonlijkheid ten principale behouden.

Het is daarom dat ik als uw voormalig vorstin in samenspraak met het Fonds wat de naam draagt van mijn vader, die even over is uit de hemel, en zijn naam worden geheiligd en zijn cultuur-trophy komen u Yt Nicolai toe met de meest eenvoudige en doeltreffende tekst, welke u op al uw komende muziek- repetitie-momenten zal meenemen, zal neerzetten in het zicht van uw leerlingen, uw leden, uw liefhebbers in de hoop dat navolging gedijt!

De tekst luidt: "Een aantekening loopt niet weg!", Yt Nicolai, mag ik vragen naar voren te komen mij uw hand te reiken zodat ik u kan versmelten met datgene wat op mij, op mijn vader, op ons een enorme indruk heeft gemaakt van werken met hardnekkig afwijkende koorleden en sommige zelfs hard core koorleden.

Yt Nicolai, het heeft mij en mijn zoon en zijn regering, in het bijzonder wederom eveneens mijn van oorsprong Duitse vader, ook ik ben van Duitse bloed,  geinspireerd tot het toevoegen van een woord aan de Nederlandse van Dale, u weet wel dat woordenboek, waarin de letter Y zo ondergeschikt lijkt!! maar vanaf vandaag wordt verrijkt met het woord  Ytolatisme...en dat betekent ...je lekker ytolaat willen voelen, je aangetrokken voelen tot het ytolatisme.: de intrinsieke betekenis: De menselijke maat onderschikt maken aan die van het muzikale, de componist, de dirigent...vernoemd naar Yt Nicolai, U mag ik de aangevulde Nederlandse van Dale overhandigen, openliggend op uw levensinbreng wat geleidt heeft tot theorievermelding uitnodigend vanzelfsprekend tot praktische toepassing door vele dirigenten.

Leden van het Galakoor, einde van een tijdperk, betekent ook begin van een nieuw, dat was uw geboorte niet en dat zal uw dood ook niet zijn, zo hoorde ik u zingen. Met dankbaarheid kijken wij terug maar nog meer met verlangen naar de harmonietoekomst, waarbij vooral wij elkander man, vrouw, pot, poot, homo, hetero, lesbisch, transgender, a-seksueel, wij elkander veel bevrediging toewensen met de nadruk op het geestelijke, het muzikale, de levens-potentie-vitamine puur 'zang'. Komende dirigenten, besturen wens ik ook alle wijsheid en openheid toe!

Mijn vader, wijlen maar niet weg te poetsen Prins Bernhard en ik, ook na mijn verlijden idem dito, hebben Yt Nicolai willen verrassen maar ook u leden van het Galakoor willen wij Bernhard en Beatrix, de "B&B" van de lage landen niet met lege handen laten gaan. Ook wij gaan graag op in het komende feestgedruis en hopen dat de pers ons dan even met rust laat als ook wij Koning Alcohol toelaten.. Over pers gesproken, het appeltje wat de slijm in uw mond zo gemakkelijk afvoert naar lagere delen van uw lichaam was zo opportuun aanwezig op de repetities, houdt dat vol en als symbool overhandigen wij dan ook graag een oranje appeltje oftewel een sinaasappeltje en om veel gespetter en gedoe, want het verlangen zal groot zijn deze direct te verorberen als een vitamien-vluchertje, hebben wij als uw koninklijke gasten besloten tot het overhandigen van manderijntjes met een vlaggetje, aanbieding van Appie!

Ik sluit af met de uitspraak, dat "Wie een maaltijd vooruit denkt, trek houdt in het leven" het tegeltekstje mag u straks meenemen, het is van een bijzondere prinses, prinses Giulia, houd haar in de gaten.

Hiermede verklaar ik een officiele nieuwe zittings- en staan periode van het Galakoor voor geopend, dat Godes zegen, u heeft de Goden voor het kiezen, dat ieders God zijn of haar zegen op u mogen rusten, wat wij doorgaans vertalen in het dagelijks Nederlandse, Hollandse leven met Leve en Hoera, dus volgen u mij pas na mijn laatste woorden met een 3 werf hoera en lang zullen we leven voor Yt Nicolai, u zelve, leden van het Galakoor,  maar ook onze identiteit:  ons Koninkrijk der Nederlanden, onze Koning, Willem Alexander de eerste,  in wie wij allen ho he bi etc. vertegenwoordigd zijn en blijven en roepen nu met elkander in de blijdschap en blijfschap, dat er iets daadwerkelijk veranderd is, mede en in belangrijke mate door het Galakoor.

Mag ik u uitnodigen te gaan staan en crescenderend mij toe te roepen: Hoera, hoera, hoera!

Schrijver: Jan Jacob Krediet, 7 september 2017


Geplaatst in de categorie: afscheid

2.0 met 1 stemmen 276Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)