Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De Overheid (fictie )

In de Tweede Kamer kwam een vrouwelijk Kamerlid naar de microfoon en stelde een vraag via de voorzitter aan de minister-president.
''Kameraad, ik vond het heerlijk van u vernomen te hebben dat u in God gelooft en goede maatjes bent geworden met vooral de jongeren van de Gereformeerde partij. Toen ik u blijmoedig zag lopen tussen de vrolijke jongens en meisjes, kreeg ik een blij gevoel over me en ben daarom nog meer van u gaan houden. Mijn vraag is, bent u van plan lid te worden van de SGP, want dat is de partij die het meest opkomt voor de allerarmsten?"

Kijkend naar de voorzitter, zei hij:
''Neen schat''.
De voorzitter maakte het gebaar van, bedoelt u mij?
Gelach in de Kamer.
Nu de president tegen het Kamerlid:

''Vriendin, ik begrijp uw vraag, maar ik blijf lid van de VVD, immers wij zijn de partij van de werkgevers, die ons welvaart hebben gebracht, maar ik ben het eens met de vele politieke uitgangspunten van de SGP. Zo willen onze partijen orde brengen in de overheidsfinanciën, dus zijn we voorstanders om te bezuinigen, want wij Nederlanders kunnen best met wat minder doen, behalve dan de allerarmsten, die moeten we niet de dupe laten worden.

Mijn blonde vriend is het daarmee eens en ik ben hem nog steeds dankbaar, dat hij mij bevrijdde van een witte muis, die onder mijn broekspijp was gekropen toen ik een vergadering opende. Ik droom er nog steeds van en word ik gillend wakker. Wat ik de kamer nog wil meegeven, is het volgende:
''Elke morgen als ik opsta lees ik eerst een stukje uit de bijbel en wat me het meest bijstaat is dat daarin staat, dat de Overheid door God is ingesteld, en dat iedereen zich aan de Overheid moet onderwerpen en wie goed doet hoeft niet bang te zijn, maar wie het kwade doet heeft alle reden bang te zijn, want de Overheid mag het wapen hanteren en de overtreders van de wet straffen.

Nu we toch over het geloof hebben zou ik willen voorstellen, dat de voorzitter van de Kamer bij aanvang van de vergadering, wij allen eerst gaan bidden en ik zou het ook fijn vinden, dat we eindelijk eens behoorlijk gekleed in de Kamer komen, want de onderdanen kunnen ons tegenwoordig vaak op de televisie zien. Ik erger mij kapot hoe sommigen erbij lopen en laten de dikke leden wat minder bunkeren in de kantine. Een zwart kostuum voor de heren en een donker mantelpakje voor de dames lijkt mij gepaster en dat zal onze vrienden van de SGP zeer aangenaam zijn.

Degenen die niet geloven in een Schepper zou ik willen aanraden een bijbelcursus te gaan volgen en zich te laten overtuigen, dat God bestaat, want onze lieve Koningin gelooft ook. Ook stel ik voor, dat de voorzitter de vergadering opent met ons volkslied, het Wilhelmus. De ongelovigen worden natuurlijk niet vergeten, de rooien kunnen hun strijdlied of de internationale zingen, even goede vrienden.

Tenslotte nog een paar tips, kameraden:
Studeer niet te veel, want meer kennis geeft alleen maar ergernis, ontspan je met een whisky en een lekker hapje. Maak je ook niet te druk, want wat er gebeurd is, zal opnieuw gebeuren en doe geen ondoordachte uitspraken, want die maken een ander weer woedend. Doe uw voordeel ermee, dank u.

Schrijver: kees niesse, 10 Sep. 2017


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 2 stemmen 781Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)