Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een duur etentje

''Hé Janus, wanneer ga je de gang nou eens verder behangen, veertien dagen geleden begon je ermee, maar na twee banen was je al moe en ze zaten nog scheef ook. Ik heb wel gelachen ouwe, toen die tweede baan van boven losliet en die om je kop heen draaide. Ik ben wel een kwartier bezig geweest om je gezicht schoon te krijgen.''

''Ja, de lijm zat zelfs in mijn oren, ik ben helemaal niet geschikt om te werken, ze hebben mij niet voor niks afgekeurd. Dat conciërge baantje heeft mijn rug versleten.''

Trouwens ik heb vandaag al veel gedaan, thee gezet en voor jou een plak ontbijtkoek gesneden. Je lag nog lekker te knorren en toen ik je aanstootte zei je, rot op. Daar werd ik niet vrolijk van en ben beneden een romannetje gaan lezen en dat ging over een vrouw, die de hele dag in haar nest lag te stinken.''

''Bedoel je mij soms, hufter?''
''Niet kwaad worden, want ik bedoel jou helemaal niet, jij bent een zorgzame lieve vrouw en daarom wil ik met jou vanavond naar een chinees restaurant gaan en daar lekker smullen.''
''Dat vind ik jofel van je, ik verheug mij er nou al op.''

Dus gingen ze naar de chinees. Andere bezoekers keken al naar die boomlange vrouw en dachten waarschijnlijk, wat komt daar in godsnaam binnen, een wijf op pantoffels.
Bejaarde Janus zag het nu ook, en zei:

''Je hebt je pantoffels nog aan, geen gezicht in een restaurant, darling.''
Ze keek, en reageerde:
''Ach kerel, wat kan mij dat nou schelen, ik houd mijn benen toch onder de tafel, niemand ziet het.''
Eindelijk zaten ze bij het raam tegenover elkaar en bekeken de menukaarten.

Een serveerster kwam naar hun tafel en vroeg beleefd of ze eerst wat wilde drinken.
''Ik graag een grote pils en een borrel en jij, darling?''
''Geef mij maar een rum-cola.''
De drankjes werden spoedig gebracht en de glazen waren na een paar grote teugen al weer leeg, dus hetzelfde werd weer besteld en werd op de tafel geplaatst door het lief knikkende Chinese vrouwtje.

Alie kreeg al gauw hoog rode kleuren op haar wangen en ze schopte naar hem om hem er op te wijzen, dat hij vergeten was zijn bovenste kunstgebit in zijn mond te stoppen.
''Je kunstgebit zit niet in je bakkes ouwe en ze giechelde het uit. Een dame met een bloempothoed op keek al met een verachtelijke blik naar haar.

Hij voelde in zijn mond en het bleek waar te zijn. Bij het poetsen had hij het bovenste kunstgebit eruit gehaald en vergeten het weer in zijn mond te doen.
''Je hebt gelijk, maar het eten zal er niet minder om smaken.''
Tegenover hun tafel zat een jong stel. Zij was een heel mooie blondine met lang krullend haar en ze had heerlijke zoenlippen, dat zag Janus al meteen. Hij keek steeds naar haar en dat beviel zijn vrouw niet, daarom gaf ze hem een schop tegen zijn onderbeen en tegelijk viel de slof uit haar voet richting het jonge stel.

Wat moest die blondine lachen en ze schopte de pantoffel terug. Wat een vertoning moeten die lui gedacht hebben en de vrouw met die bloempothoed op haar hoofd snakte naar adem van het lachen.
Op een gegeven moment zag Janus, dat de blondine naar hem knipoogde. Haar vriend zag het kennelijk ook en zei:
''Zit die ouwe niet op te hitsen'', maar ze gaf geen sjoege.

Ze bleef maar naar hem knipogen en haar volle lippen prullen alsof ze hem wilde zoenen. Hij kon het niet nalaten haar ook te knipogen en dat zag Alie. Ze stond op en zei tegen dat mokkel:
''Hé, is dat nodig, laat mijn man met rust met je idiote gedoe.''
Ze reageerde daar niet op en bleef maar avances naar hem maken en op een gegeven moment liet ze zelfs haar blote dij boven haar zwarte kous aan hem zien.

Hij kreeg het er warm van en begon te zweten. Het was maar goed dat Alie, die aan een kippenpoot zat te kluiven, het niet in de gaten had. Toen hun buiken vol en rond waren, zei ze:
''Zo ouwe, het heeft mij heerlijk gesmaakt'' en ze pakte uit haar tas en grote sigaar, stak die in haar mond en pakte demonstratief een lucifer uit een doosje en strijkte die aan en bracht het vlammetje naar de sigaar, die meteen een enorme rookwolk verspreidde.

De blondine begon hevig te hoesten, en riep:
''Hé ma Flodder doe die sigaar uit, ik stik zowat.''
Andere gasten begonnen ook al te schelden, zodat een vriendelijke vrouwelijke bediende haar verzocht die sigaar uit te doen, maar ze weigerde dat, zeker door de invloed van de drank. Toen kwam de blondine in actie, ze stond op en liep naar Alie toe en griste de sigaar uit haar mond en brak die in stukken.

Nu waren de rapen gaar. Alie pakte dat mokkel bij haar kladden en er volgde een flinke matpartij tussen de twee vrouwen. Iedereen in het vertrek begon zich er mee te bemoeien, zodat tafels, stoelen, bestek en restjes rijst, saté en kip door de zaal vlogen. Het werd een ongelofelijke rel met veel geschreeuw. Sommige gasten namen de benen zonder af te rekenen.

Bejaarde Janus liet zijn vrouw gewoon door vechten en bekeek het op zijn gemak en dacht waarschijnlijk met haar niet meer uit eten te gaan, ze kan gewoon niet tegen drank en wordt baldadig. De politie was gewaarschuwd en kwam met een busje voorrijden. De agenten namen de twee vrouwen ter kalmering mee naar het bureau, waar ook de eigenaar van het restaurant naar toe was gegaan om aangifte te doen wegens vernieling en de schade, die hij had geleden. Hij mocht zijn vrouw een paar uur later ophalen en dacht, het zal wel een gepeperde rekening worden.

Schrijver: kees niesse, 23 september 2017


Geplaatst in de categorie: geweld

5.0 met 1 stemmen 93Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
23 september 2017
Wel heel apart en uitzonderlijk, Kees, daar ik de Chinese restaurants juist als zeer gemoedelijk en vredig ken. Ik raad je aan om de volgende keer met een andere vrouw naar de Chinees te gaan, want dit is echt waanzinnige chaos, terwijl ik van je weet, dat je zo enorm veel van Chinees dineren houdt!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)