Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De verhipte mobiel - en 't verkeer

In het nieuws van gisteren, 27-9 kwam naar voren dat: men in den Haag veel meer tram-ongelukken en noodstops maakte dan voorgaande jaren. Tja daar kijken we niet meer van op toch? We geven nu de mobiele telefoon gewoon de schuld, tenslotte moet iets, de schuld krijgen en dus: geven we de mobiele telefoon de schuld.

Een aantal jaren geleden werd het navigatiesysteem als schuldige aangewezen, immers je kon ook in je auto t.v.kijken en veel mensen begingen de fout door dat ook inderdaad te doen of: wanneer je gps aangaf, ga hier links en je kon helemaal niet links omdat daar een sloot lag of zo, dan riep het apparaat: indien u kunt, keer om.

Ook al een best idee, want als je al om kon keren, dan reed je tegen het verkeer in, maar weet zo'n apparaat veel?! Nee dus. En nu dus zijn er in dit jaar al meer dan veertig noodstops gemaakt door de bestuurders van de tram in den Haag. Je zult maar voorin zo'n kolos zitten en net iemand met dopjes in de oren, ( nee niet van een gehoorapparaat) voor je langs zien schieten.

Een halve hartverzakking is het gevolg, je moet van goeie huize komen als dat geen indruk maakt, maar die mobieltjes zijn een nationale ramp en eigenlijk zeg ik dat natuurlijk helemaal niet goed, immers: aan de mobieltjes schort het niet, welnee!

Het ligt aan de eigenaar, of eigenares! Die weten niet meer de dag door te komen zonder dat ding, zelfs vanmorgen, rijd ik in mijn cabrio en voor me rijd iemand op een fiets. Ik zie een peutertje in een zitje achterop vervaarlijk overhellen, maar probeer zelf welke kant ik het beste kan passeren.

Besluit netjes de linkerkant te nemen, maar als ik haar, want het blijkt een jonge vrouw te zijn bekijk, zie ik tot mijn ontzetting een mobiel in werking in haar hand! Boos over zoveel debieliteit zeg ik: dit is werkelijk schandalig, je moet je ogen uit je kop schamen, bent geen kind waard, wat bijna uit het zitje glijdt! Ik kreeg een aantal gore woorden naar m'n hoofd, die ik niet zal herhalen.

Want: het ligt niet aan de producten, welnee, het ligt aan de mensen die ze bezitten!

Schrijver: An Terlouw, 28 Sep. 2017


Geplaatst in de categorie: verkeer

3.0 met 1 stemmen 47Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)