Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Jij mag vanavond

Toen ik een reis boekte naar Rome was ik net vijftig. In Assen stapte ik in de bus. Alle zitplaatsen waren al bezet behalve naast mij. Toen de chauffeur de motor startte kwam nog een jonge dame aanlopen met een kleine koffer in haar hand. Ze nam plaats naast mij. Ze was niet bepaald mijn type, slonzig gekleed met een korte leren bruine rok, daaronder dikke roomkleurige dijen.

Uit beleefdheid groette ik haar en nam haar koffer aan en plaatste die in het net. Toen keek ze naar mij met haar bolle wangen en volle rode lippen en ze zei:
''Dag opa, vindt U het fijn, dat ik bij u komt zitten?''
Ze dacht natuurlijk, wat een ouwe zak. Ik stelde mij voor als Kees en zij met de naam Brenda en toen deed ze heel raar, want ze hield mijn linkerarm vast en zei, dat ze gelukkig niet alleen was, maar met iemand kon praten. Zelf droeg ik een zilver grijs kostuum met een donker overhemd met een witte stropdas en op het toilet had ik mijn haar nog netjes gekamd. Ze praatte heel zachtjes en ze keek me aan met een blik of ze verliefd op me was, ik dacht bij me eigen, heb ik dat.

Opeens zei ze fluisterend, mijnheer ik ben van mijn man gevlucht. Ik ben verpleegster in het Wilhelmina Gasthuis en had vorige week nachtdienst. Mijn chef had ook dienst en deed steeds amoureuze voorstellen en die gladjanus betastte mijn billen en dijen. Ik zei toen tegen hem, ben je belatafeld, blijf met je vuile jatten van mij af. Toen hij het weer flikte gaf ik hem een stomp op zijn smoelwerk. Ja, zo praten wij in Amsterdam, sorry mijnheer. Ik ben toen vroeg in de ochtend naar huis gegaan. Toen ik de deur opende hoorde ik een vrouw gillen.

Ik dacht krijg nou een dikke, die herrie is hier in huis. Mijn hart bonsde in mijn keel en ik liep zachtjes de trap op en keek door een kier in de slaapkamer. Wat ik toen zag is met geen pen te beschrijven. Die vent van mij lag zwaar te wippen op mijn jonge gescheiden buurvrouw. Ik had al eerder gemerkt, dat zij mijn man probeerde te versieren. Ik zag haar lange spijkerbroek over een stoel hangen en kreeg een idee. Ze waren nog druk bezig en ik kreeg de kans haar broek te pakken. Het kwam goed uit, want ik moest bouten. In de gang heb ik haar broek vol gescheten met een grote zachte drol en heb die broek weer op de stoel gelegd. Ik hoorde mijn vent nog zeggen:
''Heb jij een scheet gelaten, niet normaal die stank, Carla.''

Ik bleef toen naar ze kijken en dacht, ik moet scheiden van die ploert. Op een gegeven moment hielden ze op met vrijen. Met een washandje op de wastafel in de slaapkamer veegde zij haar doos af en ging daarna haar broek aantrekken. Ik genoot. Toen zij haar rechterbeen in de broek stak gleed kennelijk een hoop stront tegen haar dij en hoorde ik haar ordinair schreeuwen:
''Welke schoft heeft in mijn broek gescheten'' en ze bleef maar vloeken.

Toen kwam ik tevoorschijn en zei met een donderende stem:
''Ja, dat heb ik gedaan vuile slet'' en ik gaf haar een opdonder.
''Die kerel van mij dorst niks te zeggen, want hij weet, dat hij genadeloos van mij een aframmeling krijgt en was dus gauw naar zijn werk gegaan. Ik woon nu bij mijn moeder en ga nu een week rusten in Rome.''
Waarom moet ik dat allemaal weten, dacht ik. Gelukkig viel ze in slaap en kon ik genieten van het landschap.

In Rome aangekomen viel het hotel in een achterbuurt mij tegen en in de ontvangsthal werd het gezelschap een drankje aangeboden, ik had plaatsgenomen zover mogelijk van haar af, maar tevergeefs, ze zag mij natuurlijk en kwam naar me toegelopen en toen zag ik, dat ze een aangenaam lichaam had, vol slank en grote borsten, maar haar kleding zag er slonzig uit, vooral die korte leren rok en die dikke melkkleurige dijen daaronder, dus jonge Italiaanse obers zag ik met genoegen daar naar kijken.

Mijn kamer zag er niet bepaald schoon uit, ik zag kruimels van chips op de grond en het was erg gehorig. Tot mijn grote schrik, had ze de kamer naast mij, ik kon gewoon alles horen wat ze in het Italiaans tegen de piccolo zei en dat was niet zo best, want een beetje Italiaans kan ik ook verstaan, zo vroeg ze aan dat jongmens of hij een leuke kerel voor haar wist, want ze had behoefte aan pret en die vent naast haar in de bus vond ze maar een zeikerd, ze bedoelde mij natuurlijk, wat een secreet dacht ik.

Die avond heb ik haar niet meer gezien, maar toen ik wakker werd midden in de nacht, het was drie uur, hoorde ik me een lawaai in de kamer van haar, ze gilde het uit en ze riep nog een keer tegen die vent, die haar natuurlijk een beurt gaf en wat was ik blij, dat ze mij die intieme aangelegenheid niet heeft geflikt. De volgende morgen in de eetzaal kwam ze bij me zitten en vroeg ze of ik zin had om te gaan shoppen en dat vond ik wel leuk, dus zijn we dat samen gaan doen en hebben we koffie gedronken in een gezellige koffiebar.

Ze kocht volgens mij allemaal nodeloze dingen, maar dat moet ze natuurlijk zelf weten, het is haar geld. In een warenhuis trakteerde ik haar op een uitgebreid portie ijs met vruchten. Het was eruit voor ik het wist, want ik zei, dat ik haar vannacht hoorde huilen. Ik wist natuurlijk wel beter, maar ik wilde haar uithoren. Toen zei ze:
''Ach man, ik heb vannacht van de ober een heerlijke beurt gehad. Die Italianen zijn daar goed in. Jij mag vanavond. Ik schrok mij kapot.

Schrijver: kees niesse, 19 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: woede

4.2 met 5 stemmen 2.051Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)