Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Je hebt het allemaal niet nodig

Wat heb je aan overdaad, je wordt er onrustig van. Toen ik door mijn huis liep zag ik veel spullen die niks waard zijn. Op zolder en in de schuur hetzelfde liedje. Het ligt er maar en je gebruikt het niet. Zo heb ik de eigenschap in winkels goedkope dingen te kopen, die eigenlijk helemaal niet mooi zijn. Je zet het ergens neer of je bergt het op in een kast of lade en na jaren ligt het er nog. Koop het niet en houd je geld in je portemonnee.

Ga liever met het gespaarde geld vakantie houden of een reis maken, dan heb je plezier gehad. Ik ken iemand die kocht een huis en liet na een poosje het vergroten, omdat hij zoveel spullen had die hij niet meer kwijt kon. Dat is toch vragen om ellende, je wordt er echt niet gelukkiger van.

Ik weet het wel, ik ga minder kopen en veel opruimen, weg met die troep en wat nog waarde heeft gaat naar een kringloop winkel. Het resultaat zal zijn een rustig gevoel, goed voor je gezondheid en financieel heb je het beter. Kortom met minder voel je je vrijer. Had ik het maar eerder gedaan.

Het is allemaal het gevolg van de consumptie maatschappij. Ik herinner mijn ouders in de vorige eeuw. Ze woonden met twee jongens in een eenvoudig arbeidersdorp. Kleine huizen met een moestuintje. De huiskamer zag er heel eenvoudig uit met een tafel en vier stoelen in de midden. In de hoek een kleine radio, die zelden aanstond. Heel rustig in het huis.

Je sliep van avonds 10 uur tot zes uur in de morgen, heel gezond. Moeder bakte iedere dag een heerlijke tarwebrood. Kinderen speelden altijd buiten, touwtje springen, hoepelen en geen computer. Die bestond gelukkig niet en de kinderen werden ook niet dik van het zitten en snaaien. Moet je de supermarkten zien, vol met waren die je niet nodig hebt. Je wordt er alleen maar dik van. Geloof me, veel bezitten maakt de mens onrustig. Ik zal wel geen gelijk krijgen.

Schrijver: kees niesse, 28 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: welzijn

3.7 met 3 stemmen 92Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)