Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

HILLEGERSBERG

De Noordelijke wijk van Rotterdam heeft een ondernemende geest, die in het klein woekert als de streefzucht van een wereldstad. Tegelijk heerst hier de geborgenheid van een tevreden dorp, dat vol weelde bloeit.
Veel mooie, bevallige singels met luchtig kroos, liggen vredig onder overhangend lover van treurwilgen of andere bomen. Dat water geeft gezonde adem en verjongde levenskracht aan knusse buurten. Hier zie je gezellige, bedaagde huizen. Sommige ervan hebben een donkerbruine of glazen deur met ronde bovenkant. Dat doet denken aan sprookjespoorten, waarachter een wonderpaleis zich vragend verborgen houdt.
Het grote prinses Beatrixplantsoen ligt op een zacht glooiende helling naast de strekvaart. Tierig vogelleven galmt er wellustig. Dat schone kwetterkoor waarschuwt al jubelend zijn omgeving. Ja, die openbare tuin noodt vriendelijk de wandelaars, heeft kleine ruige bossen, die met elkaar een geheimzinnige, versnipperde wildernis scheppen.
Op de wijde Bergsche plassen golft stil én luid vreugdevol vaarvermaak, waaiend, roeiend of ronkend, dan wel brommend. Dit brengt ruime lucht over de daken en de straten in dat statige hoofd van Rotterdam.

Schrijver: Han Messie, 31 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: woonoord

3.0 met 1 stemmen 50Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)