Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Geen zon!

Nee natuurlijk is er nu geen zon, sterker nog: het regent maar dat mag de pret niet drukken! Het zal ook wel weer droog worden nietwaar? Een paar weken geleden stonden we te praten over een voetpad, wat onder water stond, dat kwam van de regen natuurlijk maar het probleem was, dat het water niet wegging, ook al was het opgehouden met regenen! Heel lastig vooral, omdat het betreffende voetpad bij uitstek geschikt is om je hond er uit te laten en om: als je uit de kelder komt, juist dat stukje moet rijden om op het fietspad te komen!

Een klein nat drama dus, en zo werd de gemeente gebeld, door 1 bewoonster van onze appartementen. In diezelfde periode spreekt ze mij ook aan, of ik ook even wil mailen met diezelfde gemeente, vanwege het bagger probleem! Ja hoor dat doe ik wel en zo staat er dan binnen een paar dagen een soort van bagger-verwijder- apparaat op onze parkeerplaats, die me even opbelt om te vragen wat het probleem is?

Hij staat aan de foute kant en ziet niet meteen het probleem, maar als we hem erop wijzen, gaat er een wereld voor de man open! Een plas water die zijn weerga niet kent! Hij beseft al snel dat dit probleem niet zomaar op te lossen is en beloofd; als we half februari nog niets gehoord hebben, gelijk actie te ondernemen, want dit behoort aan een andere afdeling, natuurlijk!

Ik laat mijn buuf even weten wat er afgesproken is en we houden elkaar op de hoogte. Dan gaat vanmorgen de telefoon: de gemeente belt en vraagt me om welk pad het gaat, tja dat is nou lastig want: het is een pad zonder naam! Misschien moeten we daar verandering in gaan brengen, maar dat is van latere zorg. De man zegt: al dit soort half-harde paden worden in het voorjaar aangepakt en opgehoogd! Waarop ik zeg, nou dan zul je vast wel met een aardige vracht mogen komen want het is bar! We rijden compleet door de blubber!

Maar hij was poolshoogte komen nemen en had zich ook een weg moeten banen door de bagger, dus dat scheelt een stuk! Als ik ook dit ventileer met de buuf zegt ze: heb je nog gevraagd wanneer we weer zon krijgen en ik vraag: wat bedoel je daar mee, zegt ze dat ze tevergeefs de gemeente benaderde en gevraagd had wanneer er weer gesnoeid zou gaan worden?!

Ik zeg, joh dat wist ik helemaal niet, maar ben niks te beroerd om opnieuw in de telefoon te klimmen, niet letterlijk natuurlijk maar een goed verstaander heeft maar een half woord nodig dacht ik zo.
Dus ik bel de gemeente, na het doen van de noodzakelijke boodschappen. De dame in kwestie probeert me door te verbinden met de afdeling plantsoenendienst, maar daar zit niemand in de buurt van de telefoon en dus komt ze terug om dat te melden, tevens heeft ze de vraag: wat kan ik erbij zetten als het om een terugbel-verzoek gaat?

Tja dat is een beste, dus ik zeg: schrijf maar dat we de zon terug willen, mevrouw schiet in de lach en ik verduidelijk: kijk, we houden allemaal van bomen, maar we houden ook van de zon, het probleem is dat de bomen er nu voor zorgen dat de zon op de eerste twee verdiepingen amper binnenkomt, omdat de bomen zo ongekend hoog en breed worden.

Als straks de blaadjes er weer aankomen, hoeven we onze zonwering niet meer te gebruiken, want schaduw is er voldoende, waar nog bij komt dat er zoveel struikgewas omhoog is gekomen, dat iedereen er van alles inkiept! Vraag van mevrouw: hoe heet het pad, beantwoord ik met een lach: ik zeg, het is het verlengde van dat pad wat onder water staat en dus ook geen naam heeft!

Met handen en voetenwerk zijn we eruit gekomen welk pad er bedoeld wordt en nu is het een kwestie van wachten tot men tijd heeft om terug te bellen....maar het pad? Ach:
Dat mag geen naam hebben..,,

Schrijver: An Terlouw, 24 januari 2018


Geplaatst in de categorie: biologie

2.7 met 3 stemmen 565Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)