Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Nou: dat dacht ik niet!

De jaarlijkse controle bij de specialist is geen uitzondering meer, maar meer een gewoonte, immers na de pletmachine krijg je de uitslag van de chirurg, ik dan tenminste wel, omdat er zo gruwelijk veel fouten gemaakt zijn in de afgelopen jaren, dat ikzelf gezegd heb: tot hier en niet verder! Het is of de specialist zelf, of ik hou het hier voor gezien!

En zo ga ik maandag voor de uitslag, ben al zover afgericht dat ik bij het afgeven van mijn kaart vraag: loopt het spreekuur van de dokter uit? Nee hoor is het antwoord en ik mag plaats nemen in de wachtkamer.

Dan gaat er een deur open en in de veronderstelling dat het de assistente is, die me komt halen, loop ik mee, terwijl de dame in kwestie zegt: er is iets veranderd, gaat u maar zitten en DAT doe ik dus juist niet! De dokter heeft het erg druk.....zegt ze en ik neem een paar mensen van hem over.

Ik sta nog steeds want de dame zegt opnieuw, gaat u toch zitten, waarop ik zeg, als de dokter het te druk heeft, dan ga ik naar de balie en maak een nieuwe afspraak! Het valt even stil, maar dat boeit me niet zo...het gaat me ook niet om het best aardige mens, het gaat me om het principe!

Ik had een afspraak met een specialist, en dan wil ik die ook gewoon zien, simpel zat! De dame ziet aan mijn houding, met mijn hand op de deurklink dat het menens is en zegt: ik ga even kijken of ik de dokter kan vinden, verlaat de ruimte om even later terug te komen met in haar kielzog: mijn arts!!!

Ik begroet hem en zeg, sorry dat ik je lastig val maar we weten beiden...en nog voor ik uitgesproken ben, zegt hij: mijn fout! Kijk: dat is nou ruiterlijk, daar hou ik van, de uitslag goed en gewoon over een poosje weer terug, maar: er staat NU in de pc, dat er geen vreemden meer met mij te maken krijgen, domweg omdat deze patient het na die vele blunders niet meer aankan!

Op naar de volgende ronde! O ja en alles was goed!

Schrijver: An Terlouw, 20 februari 2018


Geplaatst in de categorie: moraal

3.5 met 2 stemmen 72Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
21 februari 2018
Goed gedaan, An! Ik kan hierin zó met je meevoelen! Je wilt je eigen specialist en niemand anders, punt uit! Helemaal top dat de uitslag ook nog goed was! Vanuit je tenen geschreven en dat voel je!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)