Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

SCHEMERSPEL

Midden op het eiland Java staat de tempel Boroboedoer, waar eens een geheimzinnige, maar geluidloze stem omheen waarde.
Deze onhoorbare klank kreeg lust om te vertrekken. Ze zweefde over de zee, langs de kusten van de Indische Oceaan, naar het Westen toe. Onder het reizen kreeg ze allerlei ingevingen van geestelijke aard. Allerlei ingewikkelde gedachten en vragen zonder antwoord schoten door haar heen.
Misschien bleef ze daarom rond kringelen boven India, het land van mystiek en magie. Maar dat duurde niet lang. Een roep uit het verre Westen deed onze stem naar Nederland snellen. Ze landde op de Efteling, vlak voor het paleis van de Indische waterlelies. Die twee reusachtige bewakers op het voorplein hadden haar hierheen geroepen! De stem ging naar het oerwoudmeertje in de zaal, legde zich neer op een van de waterlelies. De heks op de oever van het meertje begon te zingen. Er klonk begeleidende muziek. Wat bewonderde de stem het elfje, dat naast haar, uit de grote bloem tevoorschijn kwam! Dat sierlijke schepseltje danste zo bevallig in het rond.

De geelgroene schemer boven het water beviel de stem ook zeer. Maar ineens... Zang en muziek zwegen. Stille duisternis!
Daarom verdween zij snel uit deze toverruimte, dwaalde heen en weer in het Eftelingbos. Daarbij gaf ze zich weer over aan haar krioelende gedachten. Wijsheid? Betekenis van de Hogere Macht?
Tenslotte bleef ze in het Kabouterdorp.
" 't Is zo gezellig toeven in die reusachtige woonpaddenstoelen en boomholen," dacht de stem. "Leuk om te zien, die schrijvende en musicerende kabouters. Het dwergenvrouwtje maakt met plezier haar lakens schoon in de bosbeek."

Ze keek overal in al die bescheiden, knusse woningen, waar licht en schaduw een vermakelijk spel met elkaar speelden.
"Al die verschillende lichten, zoals daarnet bij de waterlelies, en hier bij de kabouters," kwam het in de stem op. "Een toverachtige schemerlamp schijnt rond te gaan over de Efteling."
De vermoedelijke schemerlamp veranderde het denken van de stem.
"Hier heb ik geen behoefte aan zwaar piekeren. Ik ga kinderlijk, eenvoudig en tegelijk wijs denken, zoals dit kleine volkje.
Ontspannen en vrijmoedig vertrouw ik me toe aan de genade van Jezus Christus."

Schrijver: Han Messie, 10 april 2018


Geplaatst in de categorie: reizen

4.3 met 3 stemmen 1.633Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
15 april 2018
Das een mooie vlucht van de verbeelding, beste Han
die ruimte en vrij spel geeft aan de ontsnappingsdrang van de reislustige geest

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)