Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Schade aan oren en ogen!

Oh oh, wat kun je tegenwoordig allemaal aan schade oplopen, het haalt wederom het nieuws! Kinderen met hoofdtelefoons krijgen snel gehoorschade, tja het hangt natuurlijk wel van het volume af waar ze naar luisteren! Ik moet zeggen dat in het verkeer een kind met zo’n ding op het hoofd een potentieel gevaar op de weg is! Ze horen inderdaad niks, maar dat heeft nog niks te maken met schade aan het oor hoor, welnee! Dat heeft alles te maken met je afsluiten van de wereld om je heen en luisteren naar de muziek (nou ja, muziek) naar de herrie die er in die oortjes terechtkomt!

Groot voordeel is, dat je het verkeer niet hoort, geen bel, geen geloei van autobestuurders, kortom je zit in je eigen kleine wereldje naar lawaai te luisteren en ziet geen leeuwen en beren op de weg! Niet dat die er lopen, nee, dit is eigenlijk nog gevaarlijker, een grote vrachtwagen en je hoort het niet! Maar afijn, dat zal niet veranderen, echt niet want de volwassenen doen het precies eender! Die zitten append op de fiets, met oortjes in, kindjes achterop en rijden maar! De dood tegemoet!

Ben ik te zwaarmoedig!? Ja misschien wel, maar iedereen is met me eens dat het bloedlink is! Nu lopen de kinderen volgens een groot onderzoek bewezen schade op! Jawel! Oog en oor schade want de ogen kwamen een paar maanden geleden al aan bod! Als je te lang naar het scherm tuurt, schijnt: dat je ogen, je hersens een seintje geven dat: het nog dag is! Als je dan niet kunt slapen komt het daardoor!

En nu de oren, maar weet je, we maken ons nu druk over de oren, de ogen en het slapen van het kroost, terwijl we ons wat dat betreft weinig zorgen hoeven te maken want, als je hier al die kids op hun fiets ziet balanceren met een iphone in hun hand, rijden ze letterlijk de dood al tegemoet! Daar kan geen enkel mens iets aan veranderen want: dat is de huidige tijd!

Amen!

Schrijver: An Terlouw, 16 juni 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 3.451Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)