Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wat nou jongens en vuurwerk?

31 December en we weten inmiddels niet beter meer dan dat dit de gehele dag al goed te horen is, alhoewel, niet alleen vandaag natuurlijk want het afsteken van vuurwerk is hier al maanden een hot item. We weten precies wanneer school uitgaat want dan zijn de knallen niet van de lucht! Ach, het is maar tijdelijk en we nemen het met een kruiwagen met zout!

Normaal zie je de jongens hun stinkende best doen om de meest zware knallen ten gehore te geven, blauwe walmen achterlatend natuurlijk maar een kniesoor die daar op let! Wel beken ik eerlijk er nu niet meer uit te hoeven, want het afsteken doen ze vlak bij een fietspad, je zult maar zo hard schrikken dat je fiets ervan tussen gaat en jij in de goot ligt?

Een doffe dreun die me even op doet schrikken, maar ik zie alleen een hartstikke leuke meid voorbijlopen, verder niemand! Iets beter kijkend zie ik ineens een enorme blauwe walm omhoog komen en het meisje in kwestie heeft haar handen in de zakken....langzaam komen die eruit en ik zie ineens, nog voor ik het hoor, dat ze een aansteker aan laat floepen...nee toch?

Nou ja toch! Achteloos wordt het projectiel op straat gegooid, wederom een knappe enorme knal, een blauwe rookwalm en dame in spe, loopt verder, schrikt nergens van en ik zie weer haar handen uit de zakken komen. Inmiddels is ze vlakbij het fietspad, ze zal toch niet?

Maar ja hoor, ze zal toch wel, er komt een fietser aan, moeder met kind, dame vuurt en gooit achteloos het projectiel richting de twee. Ik kijk verbouwereerd toe. Met een tegenwoordigheid van geest die ik haar niet nagaf stapt de moeder van de fiets, houdt de tweewieler in evenwicht en haalt met vlakke hand uit!

Ik hoor de klap boven, een beste klap, zonder aansteker, zonder vuur maar een perfecte afsluiter van deze dag want oh, als die vrouw niet bijtijds was geweest, hadden beiden nu in het ziekenhuis gelegen! De meid met de aansteker, gaf geen krimp, reageerde niet, nee, dat durfde ze niet dat snap ik nog wel!

Alle drie vervolgden ze hun weg, en ik geef die moeder het grootste gelijk van de wereld! Idioten met vuurwerk, chapeau dame, prima opgelost!

Schrijver: An Terlouw, 31 december 2018


Geplaatst in de categorie: geweld

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 1.014Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)