Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het jaar is goed begonnen

Wat een geweldig begin van het nieuwe jaar!
Vorige week waren we al uitgeweest op nieuw beddengoed - immers slijten dekbedhoezen net zo goed - en daar slaagden we erg snel in, want is er ook nog opruiming en dan is er keus genoeg!
Eega rijdt verder de winkel in (scoot) en ziet de matrassen staan! Nou hebben wij heerlijke (dure ook) matrassen, dus waren we niet op zoek naar vervanging voor ons eigen bed, maar omdat er ook een logeerbed staat, waar de laatste tijd regelmatig gebruik van wordt gemaakt i.v.m. het hoesten, kom je erachter dat je eigen matras toch wel heel erg prettig liggen is!

Komt nog bij dat het matras op het logeerbed erg miniem is, dun dus!
We keken naar de matrassen en informeerden meteen, tja opruiming nietwaar? Bezorgen van het ding was €30, en dat vond ik nou net zonde van het geld. Maar meenemen kon ook niet, tenzij we de voorpagina van de krant hadden willen halen, want twee scootmobielrijders en een eenpersoons matras...nee geen goeie combi.

Dus even poolshoogte genomen bij dochterlief en die wilde best rijden, dus één probleem opgelost!
Aangekomen bij de winkel vanmorgen, rijdt eega door naar de matrassen en zegt terwijl hij naar de stapel kijkt: is die nu nog niet opgehaald want: het bovenste matras zat een blaadje op dat: dit reeds verkocht was, maar moest worden opgehaald! De reden dat dit matras beduidend voordeliger was, het was een showmodel en dan gaat er meestal wel wat van de prijs af!

Oké, er zat een veeg op, maar dan heb je het ook wel gehad, verder een prima matras, niks mis mee en heel wat comfortabeler dan het minieme matrasje dat er al op lag, maar ja, niemand had aan zien komen dat de griep hier ook even zijn intrede zou doen.

Ik vroeg, is deze al wel betaald dan, waarop de verkoopster zegt, nee, het is nog niet betaald, ook niks aanbetaald maar mevrouw had geen vervoer?
Ik zeg, maar dat hebben wij wel, als wij het nou meenemen, want even later liet ze weten dat het er al zes weken lag!

Een kort overleg met een collega en ja hoor, het matras is van ons!
Dat scheelt € 50 handje contantje, dus ons nieuwe jaar is heel goed begonnen, vervelend voor de dame die geen vervoer had, maar uit ervaring weet ik dat wanneer je een aanbetaling doet of het ding helemaal betaalt, dan had ik dat geluk niet gehad natuurlijk en was het dubbele kwijt geweest, en dan wetende dat het om afgeprijsde matrassen ging, die dus meer dan het dubbele gekost hebben het afgelopen jaar, zijn we vandaag extra boffers.

Dochter nam het ding in de auto mee (besparing €30) en bracht het thuis, heeft het helemaal opgemaakt en we zijn vandaag drie maal blij. Heerlijk toch?

Schrijver: An Terlouw, 4 jan. 2019


Geplaatst in de categorie: welzijn

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 61Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)