Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Maandag

Het zou elke dag kunnen zijn, maar neen, ze heeft alleen een probleem met maandag en dat is heel snel uitgelegd! Er zijn dan namelijk situaties en mensen, waar ze niet zo goed mee door 1 deur kan en daarom is de maandag bij uitstek een dag die niet alleen de eerste werkdag is maar ook een dag die niet leuk is om te starten, zeker niet omdat ze vantevoren weet dat ‘ er altijd wel iets is wat’ niet fijn is! Slechts 1 collega weet de boel dermate naar haar hand te zetten en daarmee de sfeer te verknallen dat zij dus een probleem heeft met de maandag!

Maar problemen zijn er om op lossen en zo bedachten we samen, weet je N, ik ga op maandagmorgen met je mee, ik zit op je rechterschouder, we laveren door het verkeer, jij stopt braaf voor de rode lichten en kunt tegen me aankleppen! Denk erom, niet appen hoor want dan horen we steeds dat woord van de reclame: flapppdrol, dat willen we niet!

En zo vlieg ik op maandagmorgen even snel naar Amsterdam, om op haar rechterschouder te gaan zitten, als ze haar fiets naar buiten haalt, wacht ik haar op, spring vanaf de dakgoot op haar schouder en na: goeiemorgen lieverd, gaan we op weg!

We ratelen wat af, mobiel netjes opgeborgen in onze zakken en we lachen en zijn serieus, alles komt ter sprake. Ik merk dat ze trager gaat fietsen als we bijna bij haar pand zijn, maar zeg: kom op, je hebt voor hetere vuren gestaan en de maandag ben je hier maar acht uur, voor je ‘t weet mag je weer weg en morgen? Morgen is het dinsdag, jippie!

Ze lacht, stalt haar fiets geeft me een knipoog en stapt lachend haar pand binnen, ik vlieg na een forse zwaai, richting huis...
Tot maandag meissie....dan neem ik je rechterschouder weer.....

Schrijver: An Terlouw, 7 januari 2019


Geplaatst in de categorie: verkeer

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 93Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)