Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Tis toch wat, sneeuw, paniek en file!

Wat zitten we toch in een maf land, waarmee ik niet wil zeggen, dat het elders beter is, maar het toeval wil dat ik afgelopen week een paar keer een stukje gezien heb van Rail Away, een hartstikke mooi programma waar ze dit keer met de trein in Oostenrijk reden. Datzelfde land is afgelopen maanden ook al te grazen genomen door het winterse weer! Sneeuwval die ongekende proporties aannamen, mensen die niet terug naar huis konden, maar ja, daar viel dan ook een berg sneeuw, dat hebben we hier in ons maffe landje al heel lang niet gezien hoor!

Afgelopen week was al duidelijk dat er vandaag sneeuw zou vallen, maar omdat de weerman steeds in de bonen is wat windrichtingen betreft, dachten wij vanmorgen: dat redden we makkelijk! Want de eerste sneeuw zou niet hier vallen! Ehhh, juist. Als we net de deur uitzijn, valt het dus wel hier, maar ja, dan zijn we al buiten en voor een paar witte vlokjes ga ik niet terug naar huis!

We gaan naar de winkels, maar niet te uitgebreid, want de zware spullen laten we thuis brengen, dat is niet alleen makkelijk, maar ook best voordelig, tenminste als je niet besteld bij de grote grutters want daar betaal je bezorgkosten en dat hoef ik bij deze niet! Maar terug naar het weer.

Op het nieuws werd gezegd, treinen korter en minder vaak: vliegvelden dicht want tja er valt sneeuw! Het leek bijna een noodtoestand, maar in Oostenrijk daar rijden de treinen gewoon wel hoor! Er zal hooguit een treintje voorrijden om de sneeuw van de rails te halen, maar da’s alles! Vanmorgen bleken veel mensen op een andere manier naar hun werk gegaan te zijn, toen lag er nog geen sneeuw natuurlijk maar vanavond, stond er maar liefst 2220 km file!

Bijna een noodtoestand op de weg ook nog! Weet je, er lag ooit in onze jeugd een paar jaar een flink pak sneeuw, het vroor ook nog, strooiwagens heb ik nooit gezien, mensen gooiden op hun stoepen, de inhoud van de asla van de kachel! Werkte prima, oké de straat werd zwart, maar het was niet glad! Wat raken we hier toch snel in paniek, ongekend! En ik beken: komen we heelhuids thuis, ligt er sneeuw op de galerij, zou ik toch bijna mijn benen breken in het zicht van de voordeur!

Bijna paniek dus....ik ga snel strooien, want voorkomen is beter dan in het gips!

Schrijver: An Terlouw, 22 januari 2019


Geplaatst in de categorie: natuur

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 59Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)