Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Pesten en volwassenen

Ondanks dat pesten op heel veel plaatsen een no go issue is verworden, is volgend verhaal een pestverhaal dat alle pestverhalen te boven gaat! Snappen doen we het allang niet meer en ook ik weet dat er (meestal dan) twee kanten aan een verhaal zitten, alleen laat de “andere” kant zich niet uit over haar kant van het verhaal en dus doen we het met het bizarre verhaal van de persoon, waar ik het wel van ken.

Simone (niet haar echte naam) woont al een poos naar groot genoegen in een leuke flat in de Krimpenerwaard, kijkt alle kanten op en woont er met plezier. Simone heeft een aantal dieren, vogels, poezen en een paar honden, op zich een gewone situatie, maar Simone is niet geheel gezond, ze heeft een PTSS en tja daar kan zij mee omgaan, maar de omgeving niet, ook al niet omdat die mensen er niet van op de hoogte zijn!

Dat hoeft ook niet, immers als je geen goede relatie met je buren hebt, vertel je ze ook niet dat je iets mankeert! Duidelijk toch? Nou heeft Simone vanwege gezondheidsredenen een kleine twee maanden bij haar ouders gelogeerd, ze moest een operatie ondergaan en het was beter als ze een beetje verzorgd werd.

De twee maanden waren om en Simone ging weer naar haar eigen flatje, iedereen blij! Voor ze de logeerpartij begon had ze al veel, zeg maar heel veel last van de onderbuurvrouw, die het blijkbaar nodig vond de nachten te gebruiken om te gaan terroriseren, knallende deuren, bonken tegen het plafond kortom, herrie schoppen, waar dan de hondjes van Simone weer blaffend op reageerden natuurlijk.

Twee maanden nergens last van maar vanaf dat ze terug ging, begon vanaf nacht één de ellende alweer! Bonken, stampen, midden in de nacht, ruzie maken met een stemverheffing dat woordelijk gevolgd kon worden waar de ruzie over ging! O ja, het zijn huizen die gehorig zijn, maar ruzies midden in de nacht met pubers die niet luisteren, dat slaat nergens op!

De boze buurvrouw was in het verleden al gaan klagen over de hondjes van Simone en de woningbouw attendeerde haar erop dat ze de diertjes niet langer dan twee uur alleen thuis mocht laten, maar mevrouw vertelde er niet bij dat juist zij degene was die ervoor zorgde dat de dieren begonnen met blaffen, door aan te bellen en met deuren te smijten!

Wat een misselijke toestand zeg, wat een onvolwassen pestgedrag, o nee, volwassen pestgedrag natuurlijk want we praten over volwassen mensen! Afijn, Simone is terug, heeft het nog geen week volgehouden want vanaf nacht één is de buurvrouw weer actief bezig om het haar zo lastig mogelijk te maken door ‘s nachts een overlast ten beste te geven die zijn weerga niet kent en nou weet ik best dat je dat onderling op kunt lossen door te praten, maar Simone kan dat niet, dat lukt haar niet! Simone heeft namelijk een handicap dat ze niet voor zichzelf op kan komen en dus is Simone weer terug bij haar ouders, ze hield het niet langer uit!

Nu gaat moeder met haar naar de woningbouw, want dat hier iets moet gebeuren is duidelijk! Pesten komt echt niet alleen voor bij kinderen, niks hoor. Volwassenen weten er veel meer van! Bah!

Schrijver: An Terlouw, 9 februari 2019


Geplaatst in de categorie: pesten

4.0 met 2 stemmen 616Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)