Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zon!

Zodra onze grote vriendin zich in al haar glorie aan ons vertoont, moeten we daar natuurlijk volop van genieten, al helemaal als je bedenkt hoeveel water en sneeuw ervoor zorgde dat ik niet naar buiten durfde: nu dus wel en zo togen we vanmorgen richting Rotterdam, gezellig struinen, niks teveel meenemen, want daar gingen we niet voor. Een strakblauwe lucht en de zon in onze rug het was een genot om te rijden in een open gemeente-cabrio.

Kijk, aan boodschappen doen heb ik een hekel, aan dit soort uitjes niet natuurlijk, want niks moet, ehh, nee: niet alles mag, al zegt het spreekwoord iets anders! Het eerste winkelcentrum afgestruind, door naar de markt in diezelfde stad en ach als de zon schijnt is de markt een ander gezicht, zijn mensen leuker, vrolijker, aardiger en vriendelijker!

Ik nam er alleen een zak broodjes mee, dus dat zijn de kosten niet, eten doen we thuis, dat is nog altijd het voordeligst en ook het handigste! Nog even beloofde foto’s maken, en een prachtig ritje terug! Nu de zon volop in het gezicht, heerlijk.

Even over de Oosterhof en daar blijkt C&A aan het verbouwen te zijn, maar ja, dan moet je juist even naar binnen, want koopjes daar zijn we allemaal gek op! Toch? Als ik net binnen ben, gaat er een giga sirene af, met de melding: u dient zich zo snel mogelijk naar de uitgang te begeven! Ik schrik me vierkant in de rondte, maar sta net drie meter van de uitgang af dus relatief veilig...ehhh, denk ik?

Even later komt er een geruststellend bericht: “dames en heren, er is per ongeluk een alarm afgegaan, U kunt gewoon in de winkel blijven”. Zes meter verder en dat loeigeval gaat opnieuw af! Dit is niet lollig meer, ik laat hangen wat er hangt en ga naar de uitgang, waar ik nog net meekrijg: U wordt verzocht om zo snel mogelijk de winkel te verlaten, desnoods via de nooduitgang!

Nou die heb ik niet gezien maar ik besef ineens dat door al die idiote acties van de afgelopen tijd, ik wel degelijk op mijn qui vive ben en dat het wel degelijk angstgevoelens oproept! Want een alarm dat afgaat bij een poortje, is al geen favoriet, maar dat is dit alarm al helemaal niet!

Ach ik had niks nodig, immers kun je maar één kledingstuk tegelijk aan dus dan kom ik aardig aan m’n trekken! Ik wacht wel tot de verbouwing klaar is....veel beter.

Schrijver: An Terlouw, 15 februari 2019


Geplaatst in de categorie: algemeen

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 114Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)