Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Rugzak

Het felrode licht van de draaiende discolamp legde een vloeiende rode gloed over de dansers, die hier waren gekomen om zich te laten zien aan de wild uitgedoste vrouwen die op zoek waren naar een minnaar. Ik hield nog van je, maar het was niet genoeg om een relatie te beginnen. Over ons zou er geen roman worden geschreven. Ik was op zoek naar avontuur. Iets spannends om de toekomst mee te beginnen. Alsof ik op vakantie wilde gaan, met voor de rest van mijn leven dezelfde rugzak aan mijn zijde.
Het was fijn geweest met jou, maar we hadden niet dezelfde interesses. Eens verdwaald was altijd verloren. Ik wist dat je een ander had. Jouw naam, de maan, de zee, ik hoorde de vogels.
Je had in mijn dromen mogen blijven, maar ik stond het niet toe. Ik moest gewoon even wennen om met mijn nieuwe perspectieven te leren leven. De whisky kwam hard aan. Er klonk een lied dat ik kende van de kampeervakanties, de eerste klanken waren dof.
Alle mensen kregen die rode gloed over zich heen in een draaiende beweging. Ik merkte dat mijn benen lichter werden. De rugzak duwde mijn gemoed naar beneden. Het zou waarschijnlijk jaren duren voordat ik weer op vakantie zou gaan, Er kwamen steeds meer dronken mensen de zaal binnen. Ik wilde praten over mooie dingen. De zaal dwong me om te dansen. De andere mensen dansten mee. Een rood gekleurde deinende massa. Het was fijn dat ik de muziek kon herkennen. De rugzak voelde even minder zwaar. Ik zag ook andere mannen die vermoeid raakten. Ik had niet veel ruimte nodig. Mijn benen liepen overal tussendoor. De dagen dat ik had lopen denken waren vergeten. Ik had het lichaam van jouw nachten en ik danste totdat de zon over de ochtend scheen.

Schrijver: Kees Broodakker, 12 maart 2019


Geplaatst in de categorie: ex-liefde

5.0 met 2 stemmen 332Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)