Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Die goeie (k)oude tijd!

Ook ik ben in het grappige bezit van een paar groepen op facebook. Best lollig om erbij te doen, alles wordt zeer netjes gehouden en mensen die de regels niet kunnen of willen volgen, worden spoorslags verwijderd! Korte metten noemen we dat! Voor de nieuwsgierigen meld ik straks even hoe ze heten, maar eerst even kwijt waar ik het vandaag over had!

Komend van het toilet schiet me ineens te binnen dat we vroeger die dingen natuurlijk ook niet hadden, althans bij Opa en Oma, die van vaders kant woonden in een klein huuske, waar je binnen kwam, door eerst een soort voorgedeelte door te lopen en pas daarna in de bijkeuken aan te komen!

In dat voorgedeelte bevond zich ook de wc, laat ik het zo maar noemen, want tenslotte moest je erop gaan zitten om je behoefte te doen, dat dit in de winter een actie was die je zolang mogelijk uitstelde moge duidelijk zijn! Het was er zo ongelofelijk koud, dat je het idee had, vast te vriezen aan het hout waar je met je blote billen opzat!

Na de grote boodschap afgescheurde stukken krant om te kunnen vegen, je kon temet de krant lezen, natuurlijk die van een aantal weken oud, op je achterwerk! Na de gehele affaire moest er de plank op terug worden gelegd, zodat niet de gehele stank van de gierput, waar natuurlijk alles in viel door het hele pand te laten trekken!

Een paar keer per jaar werd volgens mij die put geleegd, maar daar ben ik nooit getuige van geweest, een bar klusje, van maanden en maanden de afvalstoffen van een fors aantal mensen, inclusief aanhang, kinderen, kleinkinderen ect. En zo zet ik een simpel berichtje op FB: wie heeft er ooit gebruik moeten maken van krantenpapier op de wc? Dat blijken er nogal wat geweest te zijn!

Nostalgie? Ja vast wel, maar laat ik nou ook nog op google een geweldig plaatje tegenkomen van een voorbeeld! Denkend aan toen, blij met nu!

Regendruppels en zonnestralen
“Voor elk wat wils”

Schrijver: An Terlouw, 9 juni 2019


Geplaatst in de categorie: geschiedenis

4.3 met 3 stemmen 887Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)