Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

In de ban van:

Nederland zucht onder de inmiddels tropische opgelopen temperaturen, ons land en de inwoners zijn allemaal de klos, want het is warm! Nadat gisteren Maarten op miraculeuze wijze de elfstedenzwemtocht heeft volbracht, hij gezond en wel de trap opklauterde, zich door vrouw en omarmen liet, was het ook daar warm!

De eerste tropische dag was een feit, oh natuurlijk werd het vorige week al voorspeld, maar ja, men zit er wel vaker naast met voorspellingen, dus wij wachten gewoon af! Iets anders is gewoon geen optie, net als dat het geen optie is om je druk te maken, immers: druk maken zorgt voor nog meer hitte!

Niet doen dus, maar kalm uitzitten, je programma aanpassen en vooral water drinken, geen tuinen sproeien natuurlijk want het kostbare water is voor ander zaken veel harder nodig! Toch zag ik gisteren, terwijl het al op diverse manieren kenbaar gemaakt was, een hoop mensen de slimme actie uithalen door de tuin te sproeien! Geen radio of tv denk ik dan!

Nederland zwoegt, want het is heet! Naarmate de dag vordert, is het slim om weinig tot niks meer te doen, moet je natuurlijk wel in staat zijn om dat te doen, dus mocht je moeten werken, vraag dan netjes aan de baas of het tropenrooster in gebruik wordt genomen! Iets vroeger beginnen en vroeger naar huis!

Kijk: de warmte blijft eender, op het werk of thuis, maar het scheelt natuurlijk geweldig als je weet dat je er thuis bij kunt lopen zoals je zelf wilt, want een receptioniste in bikini is geen optie natuurlijk, net zomin als een portier in zwembroek! Wel hilarisch trouwens want ik zie het voor me, maar dat terzijde!

Het is warm, natuurlijk is het TE warm, dat heb je met tropische waarden, maar weet je, ook dit komen we door, ja hoor echt wel en ik voorspel nu al dat zodra de temperatuur gaat dalen, het misschien gaat regenen, de hele goegemeente moppert over de nattigheid!

Alleen voor nu geldt: het is warm, het is heet en dus: zit en drink water! Sterkte allemaal!

Schrijver: An Terlouw, 25 juni 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 1 stemmen 56Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)