Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ze zijn er echt: vrienden en vriendinnen!

Daar, waar een mens soms twijfelt of ze er nog zijn, ik kan beamen dat “ze“ er zijn, vrienden en vriendinnen, oh nee, niet alleen via internet, via facebook, via het netwerk van de gezichtlozen zeg maar, niks hoor! Dochterlief vraagt: mam, heb jij een colbertje en bijpassende broek? Ik moet formeel gekleed naar een bijeenkomst, maar vind het zo zonde om zoiets voor één keer te kopen?

Ik zeg, nou dat heb ik niet, maar ik weet wel een paar mensen aan wie ik het vragen kan, dus ik ‘klim’ in mijn mobiel en vraag degene die me het eerste te binnen schiet, heb jij.....antwoord terug: jazeker heb ik dat, ik breng het morgen wel even langs. Aldus geschiedde, vriendin in kwestie nam meteen een overvolle tas met praktisch nieuwe lange broeken voor mij mee!

Oh me generen, dat heb ik allang afgeleerd, net als de mensen, waar mijn spullen weer heengaan als die hier overbodig worden! Ik geef dochter snel een belletje: dat er twee stelletjes liggen te wachten, antwoord: ik kom als ik je kleinzoon op bed heb gedaan! Ik vergeet te zeggen, dat ik er even op uit ben, met een andere vriendin, die me voor de deur oppikt en me twee uur later weer thuis brengt!

Als mijn kind dus “thuiskomt” en haar vader treft, vraagt ze: waar is mam? Nou die is er nu dus niet maar komt met een kwartiertje, ze past intussen de twee stelletjes, eentje zit prima, de ander minder maar ja, ze heeft er aan eentje genoeg nietwaar? Mam had ook nog een zwarte tas, dus aangekleed gaat uit!

De rest van de kleding ligt (niks in de weg hoor) gewoon op de eethoek en stoelen eromheen, prachtige broeken in allerlei kleuren, als nieuw. Dus voelt het net of ik ben wezen winkelen zonder mijn pas mee te nemen! Nog even een berichtje van de vriendin die me haalde en bracht: was weer gezellig vanavond! En weet je, we zijn op een half uurtje afstand van elkaar, de andere iets minder, maar het zijn ook in deze de kleine dingen die ‘t ‘m doen!

Vriendschappen hoeven niet talrijk te zijn, maar gewoon, heel gewoon!

Schrijver: An Terlouw, 2 juli 2019


Geplaatst in de categorie: vriendschap

3.0 met 2 stemmen 5.190Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)