Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Elite deel zoveel!

Zo begon de week met natuurlijk de maandag, waarop de monteur zijn opwachting zou maken, jawel, dat gebeurde ook! De man is een hele poos bezig geweest om erachter te komen dat een printplaatje los zat, tesamen met een paar stekkertjes! Na ook dat gemaakt en gesoldeerd te hebben, draaide hij ook nog even een band eraf om te kijken of die goed vast zat!

Nadat er een krap uur aan gesleuteld was, werd de Elite goedgekeurd en mocht en kon er weer mee gereden worden! Daar begon ik met een lichtelijke steen in mijn maag de dag erna mee! Maar ze deed het prima, stopte als dat de bedoeling was en reed als ik het gas gebruikte! Super! Ook woensdag (jawel de steen was er nog steeds maar iets minder zwaar) reed ze of ik alles gedroomd had! Beter kon niet!

Woensdag, wederom de hort op en ook donderdag, terwijl ik op de terugweg ben naar huis hoor ik iets raars, maar ze deed het gewoon dus ik dacht er verder niet over na! Of het iets had uitgemaakt, geen idee, maar ook vrijdag gaan meneer T en ik de hort op, we zijn nog geen 100 meter van huis, of ze stopt abrupt, gaat meteen in haar achteruit en ik roep, stop! Dit natuurlijk naar meneer T, die een stukje verder reed!

Die komt terugrijden en zegt: nee hè, toch niet weer? Ik had de contactsleutel inmiddels al omgedraaid, dus stond stil! Ik zeg, ik zet ‘m aan, ga jij, als ik vooruit ga, tien meter achter me rijden? Ja hoor en hij zegt nog, wil je op de mijne? Nee dus, ik wil gewoon op die van mezelf, draai de sleutel om, wacht tot alle cijfers is de display weer gewoon staan en geef gas!

Vijf meter dit keer, het mormel stopt en rijdt gelijk achteruit! Ik knijp de handrem in, dat is het enige onderdeel van Elite dat het nog doet, we staan stil! Langzaam laat ik de rem los, geef zachtjes gas en we rijden vooruit, jawel! Vooruit! Maar omdat je niet weet hoelang ze dit zal doen ben ik meer dan op mijn qui vive!

Het ritje dat we zouden doen, wordt ingeperkt tot het hoognodige, want ik wil naar huis, ik ga bellen naar én de leverancier én de dealer! Los van de telefoontjes mail ik beide bedrijven ook nog want zekerheid gaat voor alles! Na een uurtje komt de eerste reactie binnen in de vorm van: dat het heel naar is dat mij dit weer overkomt, maar dat het advies is: de scoot het weekend niet te gebruiken! Ik zit dus weer het weekend vast!

Men belooft me maandag (als vrijdag niet lukt, tja dat is dus niet gelukt want het is nou zaterdag) contact op te nemen! Fijn hoor! Maar dan doet zich een noodgeval voor in huize T en moet ik dus echt de deur uit! Alle behulpzame mensen zijn met vakantie en dus besluit ik met lood in m’n schoenen toch de Elite te pakken!

Een geweldige rit, ik kan niet anders zeggen, daar waar Jos Verstappen het moet hebben van snelheid, daar had ik het vanmorgen van mijn reactievermogen! 23 keer is ze gestopt, achteruit gereden en 23 keer had ik zoiets van: takkeding, pokkeding. Maar ik heb gedaan wat ik echt moest doen, met een kei in mijn maag, lood in de schoenen ben ik thuisgekomen!

Het wordt mooi weer morgen, ik zit thuis! Bah!

Schrijver: An Terlouw, 4 augustus 2019


Geplaatst in de categorie: verkeer

3.5 met 2 stemmen 75Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)