Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Soms, heel soms.....!

De invalster die ze kreeg, omdat haar vaste hulp met een welverdiende vakantie ging, was een bekende voor haar, dus zei ze: laat haar maar komen en ach het was maar voor drie keer, dus overleven zou ze het wel! Nou dat laatste gaan we nu betwijfelen want wat wil het geval? Ze belt me op en zegt: jemig het is best triest, ze is niet vooruit te branden!

Ik zeg nog, maar meissie, het is ook erg warm, laat haar wel regelmatig pauzeren hoor, waarop me toegebeten wordt: ze zit elk half uur een glas te drinken en een peuk te roken, dus met die pauzes zit het wel goed! Verbluft zeg ik: oké, daar zit het dan niet in....het zal de warmte zijn, bedenk gewoon dat je nu nog twee keer te gaan hebt! Bijt even door!

Jemig joh, ik heb temet geen tanden meer van het doorbijten, zegt ze nog en ik schiet in de lach, we verbreken de verbinding en even later krijg ik een appje met: bedankt voor het luisteren, ik antwoord: altijd goed, gewoon doorademen en als er iets is, weet je me te vinden!

En zo breekt week twee aan, de telefoon gaat en ik zie aan het nummer dat ik er beter even bij kan gaan zitten! Nee, weet je wat er nou gebeurd is, dit geloof je niet! Ik zeg, rustig aan, ik luister! Nou zegt ze, terwijl mijn bed verschoond moest worden, ze heen en weer loopt tussen de keuken, bad- en slaapkamer, loop ik in de gang en zie haar met de wc-borstel in de douche staan!

Ik frons mijn wenkbrauwen en vraag, wat moest ze daar nou mee? Nou de douchevloer boenen?! Ik zeg: je hebt toch wel schuursponzen? Jazeker zegt ze, maar die kon ze niet vinden! Ik zeg dit is wel heel erg goor zeg, waarop ze snel zegt: het was een nieuwe hoor, die nog niet in de wc gebruikt was! Opgelucht zeg ik: dat valt dan weer mee, wist zij dat ook? Nee zegt ze, natuurlijk niet!

Het enige wat ik te horen kreeg was: ik ben niet lekker, ik ben gevallen, mijn benen zijn stuk, dus zegt mijn kennis: heb ik het meeste zelf gedaan! Geschrokken zeg ik: ben je nou helemaal, dat moet je niet doen! Daar betaal je lichamelijk de tol voor! Ja, zegt ze, maar wat moet ik dan!? Ik heb haar na twee en een half uur naar huis gestuurd, was het klagen zo zat!

Zei nog wel: meld je wel even ziek hoor! Nou dat zou ze doen, maar ik mailde later het bedrijf en toen bleek dat ze het daar niet eens wisten! Dat is best erg! Ik zeg: wat ik erg vind is dat jij gelijk een paar stappen terug doet omdat een hulp niet doet wat er van haar verwacht wordt. Maar het goede bericht is, volgende week is je eigen hulp terug, dat is prettig!

Nou zegt ze, dat is het zeker, want weet je, deze ziet ook nog eens niet goed, ze gaat overal omheen en doet de dingen waarvan ik zeg dat ze dat niet moet doen, juist wel! Zeg je daar dan wel iets van, vraag ik? Jazeker wel maar ik krijg steeds te horen dat ze dat bij andere klanten ook zo gewend is! Ik word hier doodmoe van!

Ik luister nog even en zeg dan: als je het komende week weer zo voor je kiezen krijgt, laat haar dan eerder weg gaan, is beter voor je gemoedsrust en een goed advies: vraag volgende keer een ander, want slechter af kun je volgens mij niet! Sterkte meissie!

Schrijver: An Terlouw, 1 september 2019


Geplaatst in de categorie: werk

2.5 met 2 stemmen 80Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)