Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De geweldige robotstofzuiger!

Ze schaften zich een robotstofzuiger aan, want tja, beiden werkten en dat ding kon geen kwaad toch? Kwestie van aanzetten en gaan werken, dat deed de robot ook als ze weg waren dus thuiskomen in een huis dat dan al gezogen was, daar hadden ze wel oren naar! Zo gezegd, zo gezogen!

Op maandagochtend vertrekken hij en zij naar hun werk, de poezen blijven thuis, want tja, dat zijn nou eenmaal huisdieren die je niet meeneemt naar je werk en de robot wordt aangezet. Prachtige uitvinding en ze vertrekken blij naar hun werk, in de wetenschap een schoon huis aan te treffen bij thuiskomst, immers katten verharen behoorlijk en dat is nou geen punt meer, want robot zorgt ervoor dat alles weg is, ook de kattenharen. Prima geregeld.

De dag verloopt dan ook nog eens zeer voorspoedig en na een voldane werkdag komen beiden thuis, zij eerst, ze werkt dichterbij huis dan hij, dus is ze eerder thuis en heeft al voorpret van het aantreffen van dat schone gezogen huis...door robotje.

Ze draait de sleutel om, doet de deur open en een afschuwelijke lucht komt haar tegemoet, jasses, wat een stank! Ze gaat op zoek naar waar dit vandaan komt en treft een bijna horrorhuis aan, de gehele vloer is smerig, te goor voor woorden, stomverbaasd staat ze naar de rotzooi te kijken en zoekt waar zit vandaan komt.

De robot snort nog vlijtig door het huis, een goor, bruin spoor achterlatend op het nieuwe lichtbruine laminaat, jasses, de robot is het die de zooi veroorzaakt! Dan ziet ze vanuit haar ooghoek twee doodsbange katten zitten, die met de angst in hun oogjes de robot bekijken, beurtelings van het baasje naar de robot. De kattenbak staat ongebruikt, die hoeft niet te worden verschoond vandaag want: de katten hadden uit angst voor de robot, buiten de bak zitten poepen.

Tja de robot deed wat er van hem verwacht werd en nam de poep mee, dat dit niet de bedoeling is bleek wel. Want de poep bleef aan het apparaat plakken en zo was het huis gezogen, zat alles onder de kattenpoep, waar ze de hele week mee bezig is geweest, om dit uit de voegen te krijgen van het laminaat.

Als het niet zo knudde was, zou je erom moeten lachen want bijna dacht ik, verroest, de robot is niet zindelijk, maar niks is minder waar. Als je een robot inzet, kun je denk ik dan, beter zorgen dat ze eraan gewend zijn, de poezen dan, want je ziet maar, je zet iets makkelijks in, maar komt bedrogen uit. Ik denk niet dat robot nog ingezet wordt als ze weggaan, is beter ook! Dus mocht je denken dat een robotzuiger wel fijn is, zet hem niet aan als je niet thuis bent, als je katten of honden hebt lopen, want die denken er heel anders over.

Schrijver: An Terlouw, 15 sep. 2019


Geplaatst in de categorie: dieren

4,0 met 2 stemmen 131Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)