Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Onbegrijpelijke actie’s

Ze pasten bij elkaar, als een handschoen om een hand (mits je de goede maat hebt dan), ze vulden elkaar aan, daar waar nodig. Ze waren een stel, waarvan je dacht: wauw wat een geweldig koppel! Zo dacht iedereen die met hen te maken had of kreeg. Zij: alleraardigst, hij: een doodgoeie lieve vent! Dan blijft het een poosje stil, niemand die ze hoort of ziet.

Op zich niet zo raar, want het was immers vakantietijd, dan kan het zomaar gebeuren dat je elkaar niet regelmatig ziet, zo ook in dit specifieke geval. Maar na een paar weken gaat er toch een appje uit met de vraag: er is toch niemand ziek of zo? Geen antwoord, dat is op zijn zachts gezegd vreemd, heel vreemd, als je bedenkt dat juist zij altijd met de mobiele telefoon bezig was.

Er gaan welgeteld twee dagen overheen en dan komt er ineens een berichtje binnen van hem! Of zij wat van zijn vrouw had gehoord? Met verbazing leest ze het bericht en antwoordt: nee hoor, niks gehoord? Even laat ze het voor wat het is, maar besluit dan een berichtje er achteraan te doen, ehhh, waarom vraag je dat eigenlijk?

Onmiddellijk verschijnt in beeld dat hij aan het beantwoorden is, ze wacht even af en leest dan tot haar verbijstering: ik was gaan werken, bij thuiskomst was het huis vrijwel leeg! Mag ik je bellen? Natuurlijk mag je bellen, want tikken is één ding, maar de wetenschap dat er zoiets ernstigs loos is verdient wel een telefoontje.

En zo rinkelt de telefoon, krijgt ze het absurde verhaal te horen dat zij zelfs - terwijl hij haar middels een app overdag liet weten een paar dagen vrij te nemen, zodat ze wat leuks konden gaan doen - beantwoordt met een duim omhoog, echter bleek later, stond ze toen al in te pakken, stond er een vrachtauto voor de deur en was ze bezig de boel leeg te halen, oh niet helemaal, nee, dat nog net niet, maar het scheelde weinig!

Het eerste wat hem opviel was bij binnenkomst niet begroet te worden door hun huisdieren, die overigens op zijn naam stonden, maar dat terzijde, hij vond het huis erg opgeruimd en dacht nog: je bent lekker bezig geweest! Tot hij verder loopt, de lege kasten ziet nog verder kijkt en beseft, verroest ze is gewoon weg!

Zonder aanleiding, zonder ruzie, geen briefje, geen appje, niks noppes nada, ongeloof en nog meer ongeloof! Hij probeert haar te bellen, maar ze drukt het gesprek weg, hij appt haar, maar ze heeft de telefoon uitgezet! Wat er in vredesnaam aan de hand is, geen benul, geen idee!
Dan besluit zij een app te sturen, waar of ze zit, net doende of ze nergens van weet, oké, niet netjes maar dat deed zij zelf evenmin en wie kaatst.....

Appje terug: ik ben nog met vakantie, dus we zijn er even niet!? WE?? Er staat WE? Maar hij is hier, waar zij is weet geen mens blijkbaar. Zij laat het even op haar beloop, besluit dan na twee dagen afgewacht te hebben en nog meer leugens door de app gelezen te hebben, een laatste app te sturen met daarin: je hoeft hier niet op te reageren, want eens een leugenaar altijd een leugenaar, daar wens ik niets mee te maken te hebben!

Einde verhaal! Aan liegen verander je niets, maar wel aan het feit of je ermee om wilt gaat en dat is in dit geval een dikke vette nee! Hij zegt: ik heb geen idee wat er nou waar is geweest van onze relatie, twintig jaar bij elkaar en dan zonder aanwijzing dit! Hij komt er wel, moet de mokerslag verwerken, heeft voldoende vrienden om zich heen die hem terzijde staan en iedereen zegt, ZIJ heeft afgedaan!

Want met zo iemand moet je niets te maken willen hebben!

Schrijver: An Terlouw, 20 september 2019


Geplaatst in de categorie: ex-liefde

3.8 met 4 stemmen 1.818



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)