Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Geluid?

We gaan boodschappen doen, kleine dingetjes die je nou eenmaal gewoon nodig hebt, want voor de rest laat ik (oh heerlijkheid) de zware dingen gratis thuisbrengen, pure luxe natuurlijk, maar met boodschappen kom je natuurlijk de halve gemeenschap aan kennissen tegen met iedereen zijn of haar eigen verhaal. Nou voel ik me niet echt 100% maar een praatje gaat nog wel.

Een goede bekende van ruim 80 jaar loopt tegelijk met mij door de poortjes van Dirk, maar vlak nadat we die door zijn gegaan, hoor ik in de winkel een heel irritante hoge piep, nee, niet van 'je hebt niet betaald, dus stop', maar een andere heel hoge piep. Ik ken al het gezellige personeel in de winkel en het gepiep blijft aanhouden. Aangekomen bij de vleesafdeling zeg ik dan ook: goedemorgen, hoor jij het ook of zit het alleen in mijn oor?

Nee hoor, zegt de man, ik ga eens zien waar het vandaan komt, maar hoe verder weg ik kom in de winkel hoe draaglijker het wordt, al is het nog steeds volop aanwezig. Dan kom ik opnieuw die oude bekende tegen, ze wordt omringd door het personeel en ineens denk ik: oh verroest, zíj is het!

En jawel, ik zie haar wat duwen aan het oor, alwaar een apparaat inzit om beter te kunnen horen, het vermaledijde ding zat niet goed en als dat het geval is, dan lijkt het de maandelijkse sirene wel, maar het mooie is, dat ze daar zelf amper last van heeft. Snel was het geluid verdwenen, het werd stil in de winkel en ik zei: weet je, ouder worden is geen ramp, maar al die gebreken, kunnen me gestolen worden, wat jij?

Ze lacht en zegt, dom hè? Welnee zeg ik, vervelend wel, zeker als je het zelf niet merkt, maar het is opgelost toch? Was dat met alles maar zo: even duwen en weg probleem. Ze schiet in de lach en zegt: ja je hebt gelijk, laten we dan maar even mopperen over die nare piep.

Schrijver: An Terlouw, 22 oktober 2019


Geplaatst in de categorie: ouderen

4.3 met 3 stemmen 253Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Jkke
Datum:
23 oktober 2019
Het zou zeker handig als met bepaalde handelingen van je probleem af ben, maar meestal is dat niet zo. Ik heb een scootmobiel voor de pijn in mijn benen. Het is fijn dat het door de scootmobiel niet erger wordt, maar de pijn in mijn benen gaat er niet van weg. Het is wel fijn dat de oude bekende van jou weer kan horen door een gehoorapparaat, dan wordt je wereld weer groter.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)