Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Samen Varen deel 1

Net een halve dag weer thuis ga ik een week proberen neer te zetten, die ongetwijfeld diverse bladzijden zal beslaan want wat mij afgelopen week overkwam, is te bizar voor woorden. Ik was door een dierbare vriendin opgegeven om een weekje kosteloos met de Prins Willem Alexanderboot mee te gaan varen op de Nederlandse wateren. Vorige week zondag was het inschepen, maar de voorbereidingen begonnen natuurlijk thuis al. Maaltijden voorgekookt voor manlief, oh hij kon overal komen eten maar hij eet het liefst thuis en dus zat de vriezer tot de nok gevuld!

Op zondag werd ik weggebracht, door dochter, man en kleinzoon, die het allemaal geweldig vonden, ik had kriebels in mijn buik, want een week weg in je uppie is toch wel een dingetje, maar aangekomen bij het schip was dat heel snel verdwenen! Na een bezichtiging door de familie over het hele schip en wat te drinken, vertrokken zij en bleef ik achter.....alleen, maar dat duurde welgeteld 2 minuten.

Ik werd meegetroond door een van de vele vrijwilligsters die de tocht eveneens meemaakten, mensen uit allerlei beroepen, verpleegkundigen, kapsters, fotografen, visagistes, koks, kortom een klein legertje van mensen die zich belangeloos beschikbaar gesteld hadden en zich geweldig opstelden op hun eigen gebied zeg maar.

Niks moet, alles mag was het motto, nou daar hebben alle gasten van geweten, dat is zeker. Vanaf het eerste moment werd alles uit handen genomen, hoefde je niets te vragen, alleen te genieten van drie heerlijke maaltijden per dag, van het varen, van stad naar stad, van een captains diner, van kortom: alles wat je maar wilde.

Er ontstonden clubjes vriendschappen, maar eigenlijk kon iedereen met elkaar overweg, dus een geweldige week waar alle gasten nog lang op kunnen teren. Gisteren werd ik opgehaald door man en dochter, kreeg ik te horen dat ik gemist was, heb ik van alles meegemaakt, zoveel dat ik het gewoon in deel twee laat weten, want dat dit een Goddelijke week is geweest, dat is zeker!

Schrijver: An Terlouw, 9 november 2019


Geplaatst in de categorie: vakantie

3.8 met 4 stemmen 96Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Belinda
Datum:
11 november 2019
Always in my heart ??

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)