Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

December 2019

Langzaamaan wandelen we in een traag tempo naar het einde van het jaar, Sint net achter de rug, die is weer naar Spanje om volgend jaar weer zijn entree te maken per boot, trein of fiets, hoe dan ook, hij komt dat is zeker! De Kerstspullen kunnen weer worden uitgestald, dat is hier net zo. Al die lieve lampjes, ( jaja, ik let op het stroomverbruik) de gezelligheid die de verlichting verspreid, het houdt de kou buiten en haalt de warmte binnen. Dat is het knusse en huiselijke waar ik van hou. Waar ik minder van hou is de hoeveelheid idioot nieuws, van geldautomaten opblazen, mensen in gevaar brengen, de vele ongelukken die plaatsvinden omdat blijkbaar alle automobilisten haast hebben en een tandje gas bijzetten om net de auto voor hem in te halen met alle nare gevolgen vandien!

December 2019, een maand waarin van alles staat te gebeuren, of er sneeuw valt, geen idee, maar het zou best leuk zijn een witte Kerst te hebben, zal niet gebeuren natuurlijk maar het idee is grappig toch? Een optie is hier wel: de spierwitte gordijnen dicht te doen en net alsof! Dat is jezelf voor de gek houden, maar zeg nou zelf: wie doet dat tegenwoordig nou niet? Jezelf voor de gek houden is ons meegegeven, op vele fronten! We denken dingen goed te doen, maar later blijkt dat je er volkomen naast zit! We denken er hier in ons land dusdanig over dat we, normaal gesproken zouden zeggen: eigen volk eerst, klopt ook al geen bal van!

De meeste wel bespreekbare en tijdrovende debatten gaan voor het minste deel over ons, Nederlanders. Wel wordt je bijkans gebombardeerd met nieuws over of nu wel- of niet de kinderen en vrouwen teruggehaald moeten worden, die zich in eerste instantie achter de misdaadgroep had geschaard van IS, ze zitten nu met een grote mond, te verwachten hier met open armen te worden binnengehaald. Te gek voor woorden, net zo gek als de te lang durende actie van de boeren en de bouwers, die mensen hadden allang geholpen moeten worden en het feit dat de boeren nu de leveranciers een blok voor het wiel gaan zetten, begrijp ik best wel!

De dame van de regering kan nog zo makkelijk zeggen dat: erover gepraat wordt, maar we weten allemaal dat het praten in den Haag tot niets leidt, de boeren hebben straks ook Kerst, of die vredig is waag ik te betwijfelen, maar dat zal ze een worst zijn in den Haag, die gaan na de Kerstborrel op reces en het zal ze geen bal uitmaken of de boer protesteert of thuis zit! Er klopt geen moer van de hele redenatie, maar wat doe je ertegen? Nog meer protesten dan nu? December 2019, we gaan op naar de Kerst en de jaarwisseling, al dan niet met vuurwerk en vreugdevuren, die niet meer mogen vanwege het gevaar! Daarom zijn die vuren er nu al, welliswaar in een andere vorm, maar toch, net als het vuurwerk, die misselijkmakende doodsklappen die je hier al maanden hoort!

Het is hier het hele jaar oud en nieuw wat die klappen aangaat, dus gebieden verbieden is zinloos, even wachten tot 1 Januari voorbij is en het schooljaar weer begint, dan knallen ze er weer lustig op los! December 2019, mijn vriendin gaat verhuizen, een kleine ramp voor mij, zag je elkaar vaak, nee maar dat hoeft ook niet, we bellen, appen en weten elkaar te vinden, maar nu gaat ze een slorige honderd en nog wat kilometers verderop wonen en dat is niet meer “ in de buurt” zeg maar....toch wens ik haar het allerbeste op haar nieuwe mooie adres...., op de koffie komen wordt nu minder makkelijk, dus dan maar zelf een extra bakkie nemen!

December 2019, het jaar loopt op zijn eindje, oh de Kerst nog natuurlijk met Vrede op Aarde, ehhh, met knallen, met explosieven om automaten op te blazen, met idioten die vernielingen aanrichten, met dwazen die anderen neersteken, doodschieten en meer van die ellende! In de mensen een welbehagen, ja hoor natuurlijk! Ik stel voor dat je zo weinig mogelijk om je heen kijkt, want wanneer je iemand teveel bekijkt, wordt dat ook al gezien als: denigrerend! Oppassen dus, als je Januari 2020 heel in wilt gaan. December 2019, ik hoop dat we een tevreden maand hebben maar dat zou wel eens heel lastig kunnen worden, of ben ik nu te negatief? Ik ga gezellig naar mijn boompje kijken, dat is tenminste positief.

... December 2019 ...

Schrijver: An Terlouw, 6 december 2019


Geplaatst in de categorie: wereld

5.0 met 1 stemmen 763Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)