Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Kerstverhaal 2

Wijzend met haar kleine vingertje zei de kleine meid, kijk daar woon ik en beiden lopen het tuinpaadje op, ze schuift haar handje in die van Nancy en die klopt aan de deur. Even gebeurt er niks dan: kleppert Mieneke met de brievenbus en gaat vlak erna de deur open. Vader staat in de deuropening en kijkt op de twee neer, zegt tegen Mieneke, je bent snel terug en kijkt de dame aan die hij vaag kent...heel vaag.

Nancy vraagt of ze even binnen mag komen en de man kan niks anders doen dan opzij stappen om haar door te laten, wijzend op de woonkamerdeur lopen ze daar alle drie naar toe. Heeft het kind voor problemen gezorgd soms vraagt hij? Nou zo zou ik het niet willen zeggen zegt Nancy, ze heeft ze juist voorkomen, daarom wilde ik graag met haar mee...

Dan vertelt ze het verhaal, samen met Mieneke, die van de ene naar de andere persoon kijkt. Vader blikt naar zijn dochter en zegt: heb je dat echt gedaan? Tja pappa, ik moest centjes meenemen, maar dit waren papiertjes. De volwassenen glimachen bij die uitspraak en Nancy vraagt: hoe naar de situatie is, waarop Bram antwoordt: ik zit sinds een maand zonder werk, het bedrijf is failliet en salaris is al drie maanden niet betaald waarbij komt dat mijn vrouw ziek is en ik niet meer weet wat te doen.

Uit pure wanhoop zei ik, dat ze niet thuis moest komen zonder centjes, dom, natuurlijk dom maar ik weet het ook niet meer, zo vlak voor de Kerst is er niemand thuis zei de man, die een boekhoudkundige achtergrond had. Dan pakt Nancy het blikje, schudt het leeg op tafel en zegt: zou u morgen, op de dag voor Kerstmis even langs de bank kunnen komen en ineens weet Bram wie hij bij zich heeft zitten, iemand van de bank waar hij zelf zijn rekening heeft lopen nota bene.

Er is namelijk een openstaande vacature voor een medewerker en ik denk zomaar dat u daar heel geschikt voor bent! Bram kijkt naar het geld op tafel, kijkt dan naar Mieneke en zegt: dan neem ik de kleine meid mee, als dat goed is? Natuurlijk glimlacht Nancy, we zien haar heel graag komen en ze krijgt ook nog een beloning voor haar eerlijkheid, we openen een rekening voor haar en storten daar alvast een bedrag op.

Want eerlijkheid dient te worden beloond, ik zie je vast morgen wel en met een Vrolijk Kerstfeest gaat ze naar de gang....op de terugweg zingt haar hart, aangekomen op de bank kijkt iedereen haar verwachtingsvol aan, missie geslaagd, haar vader komt morgen voor de openstaande vacature en neemt meteen de kleine meid nog even mee!

Wederom applaus, en zo, zie je dat eerlijkheid altijd nog beter is dan....want tja, briefjes zijn geen centjes!

... Fictief Kerstverhaal 2 ...

Schrijver: An Terlouw, 19 december 2019


Geplaatst in de categorie: kerstmis

3.0 met 1 stemmen 1.956Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)