Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De gezellige bijsluiter

En zo komt er weer een medicijn bij, iets waar ik niet erg blij van wordt, zeker niet wanneer de bijsluiter gelezen wordt, huiverig wordt je hiervan echt waar immers slikte ik ooit een antibiotica die me bijna het leven koste en die nu rood oplicht in alle computers van huisartsen, ziekenhuizen en apothekers. Levensgevaarlijk spul dus. Of ik zit te springen om dit nieuwe medicijnin te nemen, nee natuurlijk niet, sterker nog ik laat het even voor wat het is en besluit maar contact te leggen met de huisarts want ook nu is het vrijdag en al ga je van die troep niet achteruit lopen, dat zou nog de minst nare bijwerking zijn, maar dit terzijde.

Op social media is een groep mensen die we eventjes bevriende mensen noemen, vrouwen die in dezelfde boot zitten als ikzelf en ach, we hebben vragen aan elkaar, omtrent de talloze behandelingen waar geen eind aan komt, ook wordt er gesproken over de diverse chemokuren, de bestralingen en alles wat erbij komt kijken als je borstkanker hebt. Een ware rollercoaster die geen begin en zeer zeker geen einde kent, het treintje stopt niet, heeft geen stationnetje, er zit geen pauze knop op, kortom zelfs de noodrem ontbreekt. Maakt ons dat zielig, welnee, het maakt ons soms verdrietig dat wel maar we beuren elkaar op en zijn er voor elkaar omdat we weten wat het is!

Zitten allemaal in diezelfde achtbaan tenslotte. Dan komt er een vraagje voorbij van een van de meiden die vraagt: is er iemand die geen last heeft van bijwerkingen van de medicatie die is voorgeschreven? Een paar dames geven antwoord, variërend van: het valt mee, mijn tanden zitten los, tandvlees blijft ontstoken, gewrichten doen zeer, ik hou vocht vast, tot en met: ik ben inmiddels kaal, slaap amper, wordt depressief en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ik tik op “ beantwoorden” en schrijf: beste meid, stel je nou toch eens voor dat er op een bijsluiter zou staan: bij dit medicijn blijf je de hele dag lachen, je wordt er vrolijk van, je glimlacht in je slaap, bent zo gelukkig dat het besmettelijk is, voelt je de Koningin te rijk, kan elke tegenslag aan, voel je fantastisch en kunt elke tegenslag met een bulderende lach aan!

Stel nou meis, dat je dit op een bijsluiter zag staan, ik denk dat je gelijk in een andere categorie terecht komt want dit gebeurt alleen bij genotsmiddelen, dus weet je, het is bocht, allemaal, het is tuig, allemaal, je krijgt het voorgeschreven omdat het ( zegt men) de kanker buiten de deur houdt, maar daar lever je wel wat voor in! Al die bijwerkingen, moet je erbij nemen, of zeggen, ik slik het niet! Ook een optie maar niet de beste natuurlijk, ( denk ik)

De bijsluiter waarschuwt voor wat je eventueel als randverschijnsel erbij kunt krijgen, het kan, het hoeft niet, maar als je het niet vertrouwt zoals ik nu wacht dan met slikken en vraag je huisarts om raad!
Binnen vijf minuten piept mijn mobiel, ‘ je maakt me vandaag aan het lachen’ ik antwoord: dat is ook de bedoeling, het is allemaal al naar genoeg en klik op verzenden.....

... De bijwerkingen van medicijnen! Brrr ...

Schrijver: An Terlouw, 17 januari 2020


Geplaatst in de categorie: ziekte

5.0 met 1 stemmen 72Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)