Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

DROGE FREDDY

Zo wordt Freddy van de dierenwinkel genoemd. Freddy is wereldberoemd in het dorp om z’n droge humor. Hij presteert het, zonder een spier te vertrekken, dit tegen iedereen uit te venten en iedereen accepteert het ook.
Een mevrouw die haar hond geregeld bij me brengt vertelde mij een voorbeeldje. Ze was zo’n drie weken op vakantie geweest naar Canada en moest haar voorraadje voer voor Molly aanvullen, dus even bij Freddy langs.

Ze kwam de winkel binnen en deed haar bestelling.
‘Zo te zien, heeft de vakantie u goed, mevrouw Vullings.’ meende Freddy te moeten op merken. ‘Ja, fijn Freddy dat je mij daar zo subtiel op wijst. Het mankeert je nog niet aan je ogen, je hebt het goed gezien, ik ben inderdaad een kleine twee kilo aangekomen. Ach ja, je weet hoe dat daar gaat, koud weer dus weinig wandelen en het eten is daar best goed en de beren hongerig, dus veel binnen blijven.’

Ze had haar lieve mollige labrador Molly, haar evenbeeld qua postuur, mee de winkel ingenomen.
‘Hé, wat is er met Molly aan de hand, naar een kuuroord geweest of zo, ze is eindelijk echt slanker geworden.’
‘Nou, nee ze is al die tijd dat ik in Canada was, naar Catrinus geweest voor een lange logeerbeurt. Ja, ze is veel mee wezen wandelen en vermoedelijk iets minder door hem verwent, dan dat ik doe.’
‘Mag ik u een advies geven mevrouw Vullings?’
‘Ja, natuurlijk Freddy, advies van een wijs man, is altijd welkom en veel waard.’
‘Nou, als ik u was, zou ik de volgende keer Molly op vakantie naar Canada sturen en zelf naar Catrinus gaan.’ Zij, en de rest van het personeel, hadden er smakelijk om kunnen lachen. Freddy vertrok geen spier.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 19 januari 2020


Geplaatst in de categorie: humor

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 130Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)