Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Epiloog Elite!?

Nadat we vorige week (nou ja ik dan) opnieuw een gevaar voor de weg waren (fietspad dus) en bij het oversteken van de weg iets niet goed ging met de scoot, er dus een fietser in mijn nek terecht kwam, het ding besloot de kilometers zelf aan te passen en dus ineens 6 km te gaan rijden, waar ie 16 mocht en er toen subiet mee stopte, dacht ik heel even, dat ding hoort bij de boeren of de leerkrachten, hij staakt! Manlief roept, wat doe jij nou, kijk dat is dus bij mannen bij uitstek de ham-roep, als een apparaat iets niet doet, krijgen wij vrouwen steevast te horen: wat doe jij nou?

Nou Ik doe niks, net als de scoot ja? Het contact zet ik uit, ofwel ik draai de sleutel om. Uit, ach hij stond toch al stil, maar ik stond midden op het pad, geen beste situatie, aan de andere kant, aanrijdingen vinden doorgaans plaats: midden op de weg en tja, daar stond ik dus met mijn hebben en houden. Ik draai de sleutel om, de lichtjes gaan aan en voorzichtig geef ik gas....verdomd, hij doet het! We rijden naar huis maar ik beken eerlijk dat: ik me totaal niet veilig meer voel op dat apparaat!

Thuisgekomen, zonder brokken te maken besluit ik er een mail aan te wijden waar natuurlijk niet op wordt gereageerd, maar dat gebeurde vrijdag dus wel, ik kreeg een telefoontje en de dame zei: vanmiddag wordt uw scoot opgehaald, u mag er niet meer mee rijden, ik denk dat dit gezegd werd omdat ik in de mail schreef: bang was de voorpagina te halen! Een kwartier later staat er inderdaad iemand die het ding komt halen en zit ik het weekend zonder.

Nou was het toch pestweer en had ik vier draaien was, dus die dagen kwam ik wel door, maar dan gaat dus nogmaals de telefoon en ditmaal zegt de dame dat ik die dag voor het laatst mijn Elite heb gezien, ik hem niet meer terug krijg, er een hele nieuwe scoot komt van een ander (eerlijk gezegd beter) merk!
Jawel, er komt een nieuw, maar ik moet zeggen dat de Elite drie jaar terug ook nieuw was, dus denk ik dat het niet uitmaakt om welk merk het gaat, fouten kunnen bij elk ding voorkomen.
In ieder geval wordt het maandag en om half twee gaat de telefoon dat de scoot om drie uur hier is, of ik dan thuis ben? Ja natuurlijk ben ik dat...en zo is de man netjes op tijd en ga ik naar beneden om de boel in ontvangst te nemen, stap erop en rijd weg.

Ineens stop ik en zeg: verroest, waar zit de achteruit? Twee mannen schieten in de lach en het wordt snel gewezen, rij naar de kelder alwaar ie gestald wordt, krijg een compliment van de bezorger; dat ie dit wel eens heel anders gezien heeft....doe ik het toch goed! Hij hoeft geen koffie en vertrekt. Woensdagmorgen gaan we boodschappen doen, alles rijdt uitstekend, doet het prima, we komen thuis en ik rij naar binnen, zachtjes in zijn achteruit, boem!

Hebben ze natuurlijk terwijl we weg waren even snel een paal verplaatst, zodat ik daar tegen parkeren kon, heel flauw, manlief bromt: eerste deuk is een feit! Ik rij een stukje naar voren en parkeer vlekkeloos de scoot in de kelder. Zo....eerste ritje zit erop, morgen weer!

... De nieuwe scootmobiel! ...

Schrijver: An Terlouw, 5 februari 2020


Geplaatst in de categorie: verkeer

3.8 met 5 stemmen 75Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
12 februari 2020
heel herkenbaar probleem, een kennis van ons, heeft ook vaak problemen met het voertuig. Jij hebt in zo verre geluk dat jij niet zo superlang op reparaties hoeft te wachten. Naar rustig aan hè An, jij lijkt me een beetje een Antje Verstappen, of niet?
Naam:
Han Messie
Datum:
9 februari 2020
Email:
hmessielive.nl
Nou An, al een ongelukje met jouw nieuwe scoot. Maar laten we hopen dat je er nog vele jaren plezier mee mag beleven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)