Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

WAT VLIEGT DAAR

Soms zie je dingen in de natuur verschijnen die er niet horen, althans niet in onze omgeving. Vooral op insectengebied komen er steeds meer wezentjes onze kant op die hier niet thuis horen. En we kennen de oorzaak – laten we de opwarming de schuld maar geven. Iemand of iets moet de schuld hebben toch. Ach laten we eerlijk wezen het is gedeeltelijk nog waar ook, maar de echte oorzaak ligt voor een groot deel natuurlijk ook bij ons zelf. We moeten zo nodig naar Verweggistan, naar warme landen en nemen als onbedoelde souvenirs, allerlei ongenode vriendjes mee. Malle teken die hier eerder nooit konden overleven, gekke rupsen, muggen die het hier voorheen nog te koud hadden, vol gezogen met ellende die malaria, knokkel- en gele koorts en weet ik wat ze ons al niet beloven.

En geloof me, ik kan het even niet laten om deze flauwe ’wrange’ woordgrap te maken. Als kroon op het werk van de virussen, zal ons weldra het Coronavirus bereiken.
Het zou een wonder zijn als het ons links laat liggen. Maar wie weet, soms bestaan wonderen en kunnen we het wonder boven wonder buiten de deur houden. Aangezien ik positief van aard ben, blijf ik in wondertjes geloven. Maar goed gisteren was mijn vrouw eerder opgestaan, hoe en wat was me even ontgaan. Even meende ik buiten iets te horen. De wind bulderde kwaad. Zonder bril snel even achter het gordijn loeren. Wat zie ik daar? Godallemachtig – ik zie echt waar ‘een vliegende hond’. Die hoort hier zeker niet thuis. Hoe komt die hier in hemelsnaam terecht? ‘Vrouw, vrouw kom snel kijken, je geloof je ogen niet.’ ‘Even rustig ik moet ons vlinderhondje snel in huis halen. Een rukwind heeft hem weggeblazen. Hij vloog zelfs een stukje door de lucht!’ Hè, gelukkig ik ben niet gek en mijn ogen zijn toch beter dan gedacht.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 12 februari 2020


Geplaatst in de categorie: natuur

2.0 met 2 stemmen 94Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
14 februari 2020
Natuurlijk ben ik vergeten te vermelden, dat het hondje niks mankeerde. Hij vond het zelfs leuk en wou het liefst weer naar buiten - lekker uitwaaien.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)