Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

GOUDVINK EN BEER

Zij, enigst dochter van een in hoog aanzien staande notabele van het dorp en voormalige gemeente Haren was verzot op trainen in de sportzaal. Ze had daar ook haar vriendje ontmoet; een beer van een kerel met de nodige bling bling en tatoeages. Ja, daar hield ze van – een kerel met ballen, vooralsnog de spierballen dat wel. Het milieu waar ze tot dusverre in had verkeerd – het studentencorps ‘Vindicat’ in de stad Groningen lag haar niet. Allemaal van die kouwe kak figuren. Blazertjes, stropdassen, meiden allemaal blauwe poloshirts met de kraagjes omhoog, zuipen en dom lullen; berucht om hun sadomasochistische inwijdingsrituelen. Bah, mede daarom was ze gestopt met de studie.

Het voorstellen van haar vriend aan de familie, had haar vader bijna een hartverlamming opgeleverd. Jezus, zo had hij haar niet opgevoed. Goed soms hadden ze iets te weinig tijd voor haar gehad – maar dit, dit kan echt niet.
Dochter had echter voet bij stuk gehouden. Haar beer had wel degelijk in de gaten hier met een lief goudvinkje te maken te hebben.
En toen het goudvinkje ook kennis had gemaakt met zijn andere ballen en zwanger was geraakt, was er geen weg terug. Pa bezorgde schoonzoon een baan, zodat hij niet meer de hele dag in die ‘ranzige’ sportschool rondhing, waar hij zich ongetwijfeld bezighield met 'duistere' handeltjes. Hij werd vrachtwagenchauffeur bij het bedrijf van een goede kennis. Dochter nam steeds meer afstand van de ‘Vindicat’ hockeymeisjes en speelde ook geen ‘tannis’ meer. U weet wel dat gekreun op een court met een ‘tannisracket’ en kleine ballen. Nee, zij legde zich steeds meer toe op het grotere werk op de sportschool. Ze volgde wat cursussen op dat gebied en dat beviel het goudvinkje erg goed.

De beer, die via de sportschool toch wel een bepaalde kennis had opgedaan, van hoe ‘de handel en wandel’ in het ‘bedrijfsleven’ in elkaar steekt’, bedacht: Hé, wacht es even, in die transportsector valt best veel geld te verdienen, dat kan ik ook. Met wat geld van schoonvader zette hij z’n eigen succesvol transportbedrijfje op. Ach, een paar goedkope Poolse en Oekraïense chauffeurs en de winst en het bedrijf werd groter en groter. Schoonvader begon gewoon trots te worden op z’n schoonzoon. Z’n dochter leende ook wat geld van pa en zette er een landelijke sportschoolketen mee op, gebaseerd op een erg succesvolle formule.
Vader was zo trots als een pauw, vooral als hij zijn schoonzoon zag rondlopen in z’n driedelig directiekostuum. Zijn trots werd al spoedig tot voorzitter van de ondernemersvereniging gekozen van het niet onbemiddelde Haren. Een echte notabel. Ook binnen hun politieke ‘liberale partij’, was zijn ster rijzende.

Vader is kort geleden voor controle bij de hartspecialist geweest; die had hem gerustgesteld.
‘Meneer, u heeft een hart als van een jonge beer.’ Fluitend als een vinkje verliet hij de spreekkamer. Dit had hij nooit durven hopen. Hij was gewoon uitermate trots en gelukkig.

Ach, laten we eerlijk wezen, het is toch al met al ook heel bijzonder. Een goudvinkje dat een sportbeer werd en een stoere beer met ballen, die heeft leren zingen als de goudvinken. Liefde overwint alles.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 28 februari 2020


Geplaatst in de categorie: overig

2.0 met 1 stemmen 76Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)