Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wat dat toch is met mensen en wachten!

Ook vandaag struinen meneer T en mijn persoontje richting de winkels, tja we doen onze afkomst eer aan hoor, want wederom zijn er aanbiedingen die er niet om liegen en links- of rechtsom komen die geheid het pand in! Wanneer we in de eerste winkel aankomen, is dat: wat ik nodig heb snel gepakt. Manlief vraagt: is dat wat je nodig hebt? Jazeker, tenslotte zijn gisteren de zware boodschappen thuis gebracht, nee niet door Appie want die rekent bezorgkosten maar van het kleinere bedrijfje dat met elektrische autootjes rijdt ook nog, is hartstikke goed voor het milieu!

Bij de kassa een gezellig alledaags gesprekje en de opmerking, dat vriendelijkheid niks kost wat hartgrondig beaamd wordt!
Op naar winkel twee - en laatste winkel, nee ook geen Appie, want er zijn er meer tenslotte, al is er echt een grutter waar ik per definitie niet kom, de reclames zijn geweldig leuk, maar de winkels kunnen me niet bekoren, evenals het daar aanwezige personeel, maar dit terzijde!

Meneer T blijft buiten wachten, want ik heb maar één artikel nodig en dat hoeven we echt niet met zijn tweetjes te halen, het is druk in de zaak, ik mag wel zeggen, heel druk, je kunt er over hoofden lopen als je dat zou willen. Ik pak, met wat hulp, want het ligt laag, wat ik wil hebben en loop naar de kassa, er staat een file, nee, er staan 4 files, want er zijn dus vier kassa’s open en overal is het druk. Dan hoor ik een partij vloeken net achter me, draai me om en zie een man, die werkelijk witheet is, waarom begreep ik niet meteen, tot ik hem de kar een oplawaai zie geven, die belandt halverwege de winkel en hij trekt al vloekend met de meest uiteenlopende ziektes tentoonspreidend richting uitgang!

Zonder vloeken was “meneer” boos vanwege de files bij de kassa en was hij dus ‘niet van plan te wachten tot hij mocht betalen’ goedemorgen zeg! Stomverbaasd over zoveel idioterie sta ik hem al wachtend in die file na te kijken. Geduld en mensen, een heilig goedje en ach, ik baal ook wel eens maar om dan zo uit je dak te gaan is te idioot voor woorden, woorden die je dan ook liever niet hoort ook nog! Het grappige is wel dat ie toch, links-of rechtsom zijn boodschappen moet doen, maar asociaal is het wel, je volle kar te laten staan, zodat het personeel dat weer op kan ruimen!

Afijn, ik was aan de beurt, reken af en één van de meisjes vraagt: waar is meneer? Ik zeg, buiten, want die mocht niet mee, haha zegt ze, hij heeft een winkelverbod dus!
Tja dat kunnen ze beter dat opgewonden standje geven, dat een volle kar liet staan!

... Wat een apart slag toch ...

Schrijver: An Terlouw, 6 maart 2020


Geplaatst in de categorie: mannen

4.0 met 2 stemmen 134Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)