Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het virus en Moeder Aarde

Zo slaat de paniek eindelijk toe in ons landje, nemen maatpakken beslissingen die mijns inziens veel eerder genomen moesten worden en gaat iedereen, nou ja veel mensen dan, aan het hamsteren! Totaal overbodig overigens want wat het virus nou met toiletpapier te maken heeft is me niet duidelijk, maar dit terzijde.

Grote evenementen zijn inmiddels afgelast, vliegtuigen mogen in ons land niet meer aan de grond en als je nu nog in het buitenland bent, tja dan is het lastig om terug te komen. De halve maatregelen die het kabinet heeft genomen, roepen boosheid op, het klopt niet wat men nu beweert, het slaat nergens op. De bron is overal en nergens en omdat die overal en nergens opduikt moet je ook de kinderen beschermen, dacht ik zo.

Mark vergeet helemaal te lachen de laatste twee dagen, maar ja, hij moet ook nog wennen aan het geen handjes meer schudden, nietwaar!
Vrijdag de dertiende, wat een toeval, ik denk dat we beter een zwarte kat hadden kunnen zien, want dit is vele malen groter van omvang en morgen is de dertiende er niet meer, maar het virus wel!

Toch komt er een angeltje om de hoek kijken, want vorige week werd er op het nieuws gezegd dat: door de zachte winter de pollen eerder hun stofjes af zouden geven, waardoor ook ik regelmatig loop te niezen, neen, ik heb geen koorts, ben niet ziek, maar ik nies, gewoon van de stofjes in de lucht. Maar hoe maak je nou het verschil tussen niezen en hoesten, want dat laatste doe ik ook als ik me verslik, van de gewone dingen en wanneer is het van het virus?

Toch wel een dingetje, ik ben zeker niet van plan me ziek te laten praten, maar links- of rechtsom is dit toch wel iets waar we ook eventjes rekening mee moeten houden!
Ooit op school, jawel daar was ik ook, kocht ik nog wel eens niespoeder, tof spul je nieste je een ongeluk en mocht de klas uit, jawel. Op naar huis maar ik werd dubbel gestraft want er was niemand thuis dus mocht ik buiten blijven wachten tot er wel iemand kwam, het niezen was toen allang over natuurlijk.

Zo gaat het nu natuurlijk niet, dit is vele malen erger en ik weet best wel dat er aan de gewone griep ook mensen het leven laten, maar tjonge jonge wat zijn we met zijn allen de laatste weken op het verkeerde been gezet en zijn de maatpakken fout bezig geweest! Ik snap best wel waarom Mark niet meer lacht. We moeten op ons qui vive zijn en weet je, ik blijf nog steeds van mening dat dit gebeurde met een reden! Welke dat weet ik niet maar luguber is het wel.

... Het virus maakt steeds meer slachtoffers ...

Schrijver: An Terlouw, 13 maart 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 2 stemmen 52Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Marja Raadt
Datum:
14 maart 2020
Mijn hoedje af voor de zorgvuldige wijze waarop Premier Rutte (niet van mijn parij) de corona-crisis weet te managen.
Natuurlijk weten opposante buitenstaanders als de heer Wilders het héél véél beter....

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)