Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

In overtreding.

En zo was ik vandaag in overtreding, jawel! Toen mijn jongste kleinzoon hoorde dat zijn moeder, mijn jongste kind dus, even naar Oma ging om het broodnodige wc papier op te halen, dat weer gehaald was door Opa, omdat het bij hen dus niet meer te koop was, ging het zesjarige jochie compleet over de rooie...mam, ik wil mee naar Oma, toe nou. Grote tranen biggelden over zijn opgewonden wangetjes. Toen tranen niet hielpen en mamma nee bleef zeggen, werd het een ongekende driftbui! Oh *&€@#’jh verd....verd....

Toen ik dat hoorde, deed het pijn, jemig niemand vraagt erom, we moeten wijs zijn, slim en verstandig, op onze hoede en weet ik wat al niet meer.
Ik zei: dat we het papier eigenlijk vrijdag, vandaag dus, hadden willen brengen en dochter kijkt me aan, zegt: komen jullie dan.........!
Vandaag op de scoot richting een onwetend gehouden zesjarige, en echt waar: we zouden voor het raam blijven staan, eerlijk hoor!

Het snoetje toen zijn moeder zei: kijk eens naar buiten? Stond ie net zulke gezichten te trekken als de gebarentolk bij het nieuws, maar ik ken die taal dus niet en ineens neemt het jochie een spurt, rukt de deur open en springt in m’n armen om er nooit meer uit te gaan en alles wat ik doe is huilen! Huilen om die verdomde ziekte die ons sociaal beknopt tot in de tenen, tot in de ziel! Oh ja, ik weet er is telefoon, er is beeldbellen er is van alles en nog wat maar ik wil gewoon mijn armen wijd kunnen doen en een kind daarin koesteren, liefhebben en knuffelen, dat dus!

En zo was ik dus in overtreding, zei tegen het joch: je moet zo denken, het is een soort van hoofdluis, die veel kleiner is en op allerlei manieren bij mensen naar binnen glipt!
Je kunt hartstikke ziek worden, maar we zoenen niet, we wassen onze handen steeds weer en vanaf nu gaan we wel regelmatig video bellen, oké?
Het ventje glundert, nee we zijn niet naar binnen gegaan, maar richting huis. Ik / we hebben ze weer gezien, de kleine is van zijn boze en verdrietige bui af, gelukkig en terwijl ik dit schrijf denk ik: &@#€(#&€#@ waardeloze &@#*€(# ziekte!

Schrijver: An Terlouw, 27 maart 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1.6 met 7 stemmen 69Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)