Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

POLLES KEUKEN

Als je de Efteling binnenkomt, loop je eerst een eind langs de brede hoofdweg. Even later verschijnt een sierlijk gewelfd dak, waarop een torenhoge schoorsteen staat. Die lange pijp straalt een warm welkom uit:
"Kom hier in dit hartelijke eethuis. Dan ga je daarna weldoorvoed het Sprookjesrijk bezoeken."

O, wat is het heerlijk om een pas klaargemaakt gebakje te proeven bij een kopje dampende koffie of thee. De vriendelijke koks en obers werken met vreugde. Ja, hier beleef je de opgewekte aard van elfen en kabouters, die overal op de Efteling toeven.
Maar de pannenkoeken... Die hebben het aanzien van sierlijk tovenaarswerk! Wat zijn die geurende schijven kunstzinnig en kleurrijk belegd! Bij elke hap daarvan voelt het of de hand van een lieve fee je tong en gehemelte streelt. De wonderbare warme bakker komt hier de grootste eer toe. Tijdens het smullen kijk je vermaakt naar het plafond. Daar draait een houten wagenwiel rond, vol taarten en andere lekkernijen.

Daaronder staan pannen en ketels te trillen op en heel groot, klassiek fornuis. Hebben de huiskabouters hier hun kracht aan gegeven? Houden deze kereltjes zich nu schuil in kasten en donkere hoekjes?
De ovendeurtjes van dat reusachtige fornuis zwaaien telkens even open. Laaiende vlammen spreken hun taal, geven lust om langer in Polles eethuis te blijven zitten. Of het nu is om van spijzen te genieten, of de kracht van de sprookjesgeest op je in te laten werken.

Schrijver: Han Messie
2 mei 2020


Geplaatst in de categorie: voedsel

4.0 met 1 stemmen 89Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)