Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Steeds meer andere verhalen

Hoe langer deze pandemie duurt, hoe meer verschillende scenario’s we te horen en te lezen krijgen! Nog maar net bekomen van een zeer langdradig interview met Maurice de Hond, die heel veel nuttige dingen ventileerde, komen we vandaag bij eenzelfde onderwerp met een andere intonatie dan die bij Maurice, met dit verschil: het laatste verhaal en de uitleg duurde, ondanks dat het om hetzelfde ging, vele malen korter. Dat was pure tijdwinst en ik snap best wel dat tv tijd kwaliteitstijd is, maar tijd vullen is iets heel anders.

Het komt er in beide verhalen kort gezegd op neer dat afstand houden een zinloos gebeuren is, maar dat de meeste narigheid zit in: mensen die binnen zijn met veel of weinig mensen, dat maakt niets uit, dan is het leed al geschied.

Alleen zijn we intussen al zo gewend geraakt aan die 1.5 meter dat dit wat mij betreft zo mag blijven eh in de winkels dan bedoel ik, want als iedereen zich daar aan houdt, is het meer dan prettig winkelen. Maar dit terzijde geparkeerd moet me toch even van het hart dat, ondanks dat het RIVM dit nog niet eerder heeft meegemaakt en wij dus ook niet, er door de mensen die “ervoor geleerd hebben” toch wel erg veel rake adviezen gegeven werden die vervolgens weer werden losgelaten op ons, de bevolking.

Niet allemaal terecht, of juist wel? Is het logisch wat er nu wordt gezegd? Houdt het stand? Nee dus, want de logica van verspreiding is helemaal niet binnen die 1,5 meter te vinden, welnee, die vindt juist plaats in druk bevolkte binnenactiviteiten en helemaal niet buiten.

Toch mocht er niet worden samengeschoold, toch moest je aan kunnen tonen dat je met het eigen gezin en de hond liep als ze allemaal mee gingen om de beestjes uit te laten!
We hebben uitzonderlijk veel geleerd de afgelopen weken, kunnen straks zeggen dat het maanden waren ook nog, want we zijn er zeker weten niet vanaf, immers, als deze narigheid langzaam afloopt komt de griep er alweer aan, dus lopen we van de regen in de drup. En over de drup wilde ik het toch even hebben want: de druppels die we tentoonspreiden als we praten, niezen, hoesten etc. die druppels worden met een mooi woord Aerosols genoemd. Als er een pakje in de winkel zou liggen met deze opdruk zou ik echt willen weten wat of er in zat, een mooi woord toch!

Maar die dingen zijn het die ervoor zorgen dat je in een ruimte waar geen ramen open kunnen, waar niet gelucht kan worden, dat daar een overdaad van die druppels worden tentoongespreid, oh niet zichtbaar natuurlijk maar wel ziekmakend, besmettelijk en eventueel dodelijk.
Kortom, de boel is nog steeds zo besmettelijk als de pest en weet je: als je het de afgelopen weken niet van iemand meegekregen hebt, als geen Aerosols van iemand cadeau hebt gekregen, als je dan ook nog net als wij, de 1.5 meter aangehouden heb dan zou ik zeggen: mijd drukke ruimtes, mijd eveneens drukke winkels en hou maar lekker de afstand aan die werd aangegeven, want kwaad heeft het niet gedaan toch?

Maar let wel op, want elk scenario is er eentje dat veranderen kan en daar houden we niet zo van, niet van veranderingen en eveneens niet van besmettelijke ziektes! Dus blijf gezond!

... Goede adviezen ...

Schrijver: An Terlouw, 18 mei 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1.6 met 34 stemmen 58Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)