Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De persconferentie op mijn manier

Goedenavond Dames en Heren, we geven U nu een update over de reeds genomen maatregelen, laat ik beginnen met zeggen dat ik zo trots ben op U, U houdt zich (bijna) allemaal zo voorbeeldig aan de reeds eerder door mij opgelegde maatregelen, dat we - opzij kijkend naar zijn compagnon in bittere strijd, ja toch meneer De Jong ( die bevestigend knikt) - dat ik met recht kan zeggen: dat we trots op jullie zijn!

Het is geweldig wat U allemaal accepteert in deze barre tijd.
Ik zal U even bijpraten over het aantal IC bedden, jawel, dat is behoorlijk naar beneden bijgeschroefd en dat is heel mooi, dat danken we aan het feit dat we voorbeeldig personeel in de zorg hebben, toch, Meneer De Jong, die wederom knikt.

Intussen heb ik hier geen gebarentolk maar dat zij mij vergeven denk ik zo...
Dan het aantal mensen dat bezweken is aan de vijand, dat is het aantal van de afgelopen 24 uur, maar daar zit natuurlijk niet het aantal bij dat nog niet gemeld is aan de instanties, nee nogal wakker! Mensen hebben het te druk om dit meteen door te geven, maar oh ja, het aantal dat in de verpleeghuizen is bezweken, daar hebben we ook nog geen aantallen van, dus die houdt u van ons tegoed.

Nou liever niet, ik hoef dat niet tegoed te houden, elk slachtoffer is er namelijk eentje teveel dus laat die zin maar zitten.

Dan ga ik U toch echt even vertellen dat de maatregelen als genomen, voorlopig zo blijven, met andere woorden, we blijven binnen, voor zover mogelijk, we houden 1.5 meter afstand, er dragen mondkapjes in het OV. En dan is het woord aan de kompaan. Die heeft verder nog minder uitleg te geven.

En dan is het tijd om vragen te beantwoorden: domme vragen: hoe lang duurt het nog - geen idee, wanneer is er een vaccin - geen flauw idee, wanneer gaan de grenzen open - nog minder een idee, met andere woorden: wat voor zin heeft deze persconferentie?

Niks, nul en geen toegevoegde waarde want:
We doen het goed
We houden afstand
We dragen kapjes, waar nodig
De slachtoffers blijven vallen
En ja, dat zijn er nog steeds teveel, veel teveel!

Toch zou IK in dit geval heel graag vermelden dat inmiddels is gebleken dat we buiten niet zoveel gevaar oplopen als binnen, want naar nu blijkt is het motto: zet thuis ramen open, daar kan de vijand niet tegen, lucht zoveel mogelijk je huis, kan de vijand niet tegen en last but not least: blijf zo kort mogelijk in ruimtes waar de ramen niet open kunnen want daar loop je dus echt potentieel gevaar en neen, dan heb ik het niet over je toilet thuis maar met name in de winkels!
En als mooie laatste: heeft er iemand stilgestaan bij het feit wat de vijand doet met een airco of ventilator? Dat zoeken we even op, want mijns inziens is het gevaar op verspreiden van de aerosols met deze apparaten nog groter!?

Zaken blijven dicht, veel bedrijven gaan failliet, helaas, maar we doen het goed! Dat is mooi toch?

... Ik hoef niet te kijken vanavond! ...

Schrijver: An Terlouw, 19 mei 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 5 stemmen 100Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)