Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Nooit een zinloze dag

Aan het einde van een dag, zo’n dag waarvan je denkt: wat heb ik nou eigenlijk gedaan-dag, een dag die verdwijnt zo meteen als de avond valt en er niks meer van over is behalve dan, dat je zeggen kunt: morgen weer een dag, zo’n dag dus...eentje die niet bol staat van belangrijke acties, van spannende dingen, van doodnormale kleine zaakjes die dus eigenlijk geen naam mogen hebben maar die ik toch even van me af schrijf, domweg omdat, al schrijvende de dag als het ware weer even terugkomt en ik tot het besef kom dat er best veel gebeurde, dat dus.

Het opstaan, de gebruikelijke acties slaan we even over want dat zijn van die terugkerende zaken daar wil ik niemand mee belasten, dus spring ik meteen naar de tweede bak koffie, waar vervolgens een derde achteraan komt, want een lieverd komt gewoon langs en brengt gebak en zeg nou zelf, daar hoort koffie bij natuurlijk an zo, werken we vanochtend gemoedelijk een paar keer koffie naar binnen.

Als iedereen weg is, de was wappert in de wind, besluit ik om toch maar even die frisse neus te halen, want dat moet natuurlijk en eega gaat gezellig mee, rijdend langs de IJssel, mooie schepen passeren en ik maak er een foto van, we toeren een uurtje, haal meteen nog een mooie bos bloemen en we gaan op huis aan. De was is droog, wordt afgehaald en ligt weer in de kast, kleindochter belt en laat ons zien dat ze een appeltaart aan het bakken is voor Opa. Hij is daar verzot op dus zijn dag kan niet meer stuk. Het videobellen is even een leuke afwisseling en gezellig ook nog.

Zeg kind, zeg ik tegen mijn eigen dochter, ik stuur je een foto en zeg even of je die jas iets vindt? Ze is er blij mee, de goeie maat en het is een nieuwe maar zit mij niet lekker, dus hoef ik het niet te verkopen, maar geef het weg, zo doe je dat en nou is het niet zo dat ze geen jas kopen kan, zeer zeker niet, maar ze vergeet zichzelf nog wel eens en dus ben ik ervan af en is zij van de winter voorzien van....ik praat nog even met de kleindochter die zo ontzettend bedonderd is op marktplaats, ze is veel geld kwijt, zo ontzettend zonde, gespaard geld naar een boef!

Het is afschuwelijk en ik herhaal nog maar eens dat er wederom een vrouw ook financieel in de maling genomen is, ik kan er niet hard genoeg op hameren en zeg nog eens tegen haar, luister meis, als mamma mij om geld zou vragen, dan belt ze me, als ze me zou appen, dan zou ik bellen, want ik zou het zeker willen weten, daar komt bij dat zowel mamma als oma, geen rekeningen hebben liggen, alles is betaald, altijd want we hebben een hekel aan facturen die blijven liggen dus dat soort dingen moet je nooit zomaar intrappen. Je kunt beter iets langer sparen en gewoon nieuw kopen, want nu ben je dubbel geld kwijt.

Een knikje dat ze het begrijpt... ach, de avond is nog jong, de kinderen ook en ze leren het op een andere manier als wij het ooit deden. Elke periode heeft zijn bekoring. En zo kom ik aan het bijna-einde van een zaterdag die de boeken ingaat als een rustige, gemoedelijke dag met geen uitschieters van betekenis en dat weet deze dame soms best te waarderen!

Schrijver: An Terlouw, 20 juni 2020


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.0 met 1 stemmen 88Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)