Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Verschillende smaken

Dat smaken verschillen is natuurlijk maar goed ook, want stel je nou eens voor dat er driehonderd soorten pindakaas in de winkel zouden staan, is maar een voorbeeld natuurlijk, want voor hetzelfde geld zeg ik, stel je voor dat er vierhonderd soorten hagelslag zouden staan, maar dat bedoel ik in dit geval dus niet met: smaken verschillen, zeker niet.
Dat niet iedereen van hetzelfde houdt, is ook al zo zeker als twee keer twee nog steeds vier is, maar er moet me nou toch iets van het hart, zeg maar. Neen, geen drama hoor, drama’s worden er al genoeg gemaakt, daar doen we in huize T niet aan, we doen veel, maar niet aan drama’s dus.

Waar dan wel aan, nou dat zal ik even zeggen, of in dit geval schrijven dan, stel je voor dat er ineens tijdens lezen iemand ging zitten praten, je zou toch van je stoel vallen?
Ik tenminste wel, maar daar gaat het dus niet over neen: meneer T heeft een iets andere smaak op tv-gebied dan ik zeg maar. Oh hij vraagt wel of ik naar iets wil kijken maar als ik dan zie dat ie demonstratief met een puzzelboekje gaat zitten, weet ik al meer dan genoeg, dus zeg ik meestal; zap jij maar.

Dat doet ie dan ook, zeker als alles verder in huis klaar is, want de gulden afspraak is: dat de tv niet de hele dag aan staat, als ik ergens een bloedhekel aan heb, dan is het wel dat het ding blijkbaar de ganse dag aan moet staan en kijk, als ie dat met de Tour de France doet, dan heb ik daar geen moeite mee, maar ja, de Tour komt dit jaar dus niet en dus geen drie weken fietsen, fietsen en nog eens fietsen, vallen, doodsmakken en bergen! Dat dus niet, maar terugkomend op zijn tv-smaak kan het niet op, hij kijkt net zo makkelijk naar de oorlogsfilms, horror, misdaad, SF films, kortom het maakt niet uit wat er opstaat!

En dan de talloze autoprogramma’s, de vehikels die weer rijdend moeten worden gemaakt, ze zijn er in soorten, de programma’s met veilingen, ze komen m’n oren en neus uit, maar ik heb dus andere interesses, niet als die van hem, maar dat hoeft ook niet, denkend aan die driehonderd potten pindakaas dan! Ik hoor je denken, waar gaat het dan wel over en dat wil ik heel erg graag kwijt, want: op het moment dat hij liggend op de bank in slaap valt, staat er zo’n but programma op en de afstandbediening ligt bij hem, op het moment dat hij de kamer uitloopt, precies hetzelfde en dat is het waar ik me zo verschrikkelijk aan erger dat: vanmiddag zijn luiken dichtvallen (oogleden dus) en ik geconfronteerd word met iets waar ik dus helemaal niets mee heb, op dat moment zeg ik, opkijkend naar de tv, wetend dat ie slaapt: ohhh kijk nou toch wat een sufferd....!

Man schrikt op en zegt, wat is er, heb ik iets gemist? Nee hoor knul helemaal niet, maar zet de tv uit als je gaat slapen? Dat dus...

... De man en de tv ...

Schrijver: An Terlouw, 23 juni 2020


Geplaatst in de categorie: mannen

4.0 met 1 stemmen 197Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)